Thursday, December 24, 2009

Kenapa kau datang lagi??

kenapa!! kenapa dan kenapa??
Di saat aku sudah melupakan kau
kenapa kau datang kembali
aku dah cakap mmg aku xsuke kau
xpayah la datang dalam hidup aku lagi
xpaham paham lg ke!!!!
aku taw mmg kau xkan penah paham ape yg aku mintak
aku mmg betul2 dah xboleh dengan kau lg
cukup lah..cukup!!!!!!!!!
ko pegi la cr org len asalkan jangan cari aku lg
aku xsuka taw..xsuka..bencii!!waaaaaaa=(
Ya Allah
aku xberniatt hendak membenci ciptaan-Mu
tapi mmg aku xleh nak bersama dia lg
tiap kali dia datang kat aku
perasaan tak suka kat dye membuak-buak
jauhlah dye dariku Ya Allah
berilah aku kekuatan untuk menghadapi dye
hanya itu yang aku minta dari-Mu Ya Allah
jangan la pertemukan aku dengan si dia lagi
jangan la, hanya itu yang aku minta walaupun aku tahu andai dipertemukan lg
itu takdir-Mu
siapalah aku untuk menghalangnya..
aku hanyalah hamba-Mu yang lemah
aku xkuat..aku taw aku akn lemah bila berhadapan dgn dye
aku lemah di saat dia datang dan aku taw dye akn menang
kenapa di saat dia datang aku yang kena lari dari dia..
kenapa????kenapa??kenapa dan kenapa!!!
sbb aku xsuka dgn kau laa..tak suka PAHAM..waa!!!!
kuatkan la hatiku Ya Allah

....................

kuatkan hatiku..
untuk berhadapan dgn dye di musim hujan mahupun musim2 lain
jgn pertemukan aku dengan ENCIK KATAK,PUAN KODOK,BAYINYA,ANAKNYEE DAN SELURUH 7 KETURUNAN nyaaa...
tolong lah aku Ya Allah..

kerana kau masuk bilik aku semalam, tergendala smua mende aku wat taw x...aduii...syok2 tgh chatting yg ko jln bwh meja aku nape!!waaaaaaa!!!puas hati ko fs,fb,ym aku xlog out..lalalala~~~trus aku msuk tdo..zzZzz..sbb ko aku terpaksa tido kat ruang tamu..isk!...seb bek aku xconference mase tuh,maunya aku nangis naty..huhuhu=)

p/s: pic beliau tdk boleh di paparkan dalam entry ini..HARAP MAAF~~

POSTLAJU???laju sgt ke??

Salam to all bloggers~
arap2 semuanya sihat di sampingan keluarga masing2..hakhak~~

apesal entry kali nih tajuknye postlaju??aku ade wat penghantaran brg ke??kalo ade bila masa??ke ade org anta sesuatu kat aku guna postlaju??xpenah2 lg aku terime..haaaa!!tapi kali nih mmg!mmg betul ade org anta sesuatu kat aku guna postlaju plak tuh..xtaw ar si pengirim anta bile n yang pasti perkhidmatan postlaju nih tak la laju mane pon sbnarnye..ekeke(arap xde yg saman ak naty..ak gurau je)
arini aku telah menerima 1 bungkusan yg d hantar melalui prkhidmatan nih..org first yg perasan ade postlaju dtg umah aku ialah abah aku..so abah aku pon sign la sbg pengesahan..aku mase tu dalam bilik tgh baring smbil baca novel..hehe..then aku dgr abh aku cam sbut nama aku jek..pelagi aku pon keluar dr bilik tnya abah aku nape?then abah aku kate aku ade terime bungkusan dr seseorang..tetibe aku jd cuak,laki ke pompuan nih..??bile aku amik bungkusan tu dari tangan ayh aku..tetibe aku tergelak besar..hahahahahahaha!!!(korang gelak ar gak)...nak tgk cmner bungkusan tuh..lihat bwh~~

skali tgk macam bungkusan mende xelok je..kui3~

hahaha..tulah bungkusannye...tetibe aku jd penasaran nak taw apelah isi kat dalam nih..dengan gelojohnyee ehh silapp dengan cermatnyee aku bukak bungkusan tu perlahan2..then bile aku bkk keluar laa kotak yg kiut miut nih~~dew reben lgg tuuh~~

sape laa yg watkan reben tu yerp

then aku igtkan bila dah buka bungkusan tuh aku dah dpt tgk ape yg di hantar..upenyee kena bukak lg..aku pun bukak laa and hasillnyeeee.......waaaaa!!kuar laa keychain lolipop yg kiut miut..de kaler merah,kuning ngan ungu..aku pon tgelak lg kat pengirim tu..hahaha!!tapi dalam aku gelak aku terharuu dye sanggup kasi aku hadiah nih sempena besdey aku...mesti korang nak taw sape??haha...kalo nak taw sape silakan baca lg..hehehe~~

tersembul kluar natang nih ble aku bukak..huhu

smbil2 aku tgh tgk keychain lolipop tuh, aku perasan de kad dlm kotak tu..so aku pon amik then baca..haha...terharuu gilerr!!!
agak2 sape ek?ahaks!

lepas dh puas hati menelek hadiah dr si pengirim tuh aku pon bungkus la leklok...mesti korang dah taw sape kan..kan.??atau korang tak taw and korang nak taw sape kasi??hahaha...budak GROUP 1991 yg kasi kat aku..???cube teka sape???hahaha...sbnarnyeeee c!k s!T! YoHaNa AkMaL a.k.a c!k sL!fEr kasi!!!waaaaaa!!....sl!fer kalo ko baca blog aku makaceh byk2..terharu gileee aku ko taw!..gado2 ngan ko pon aku taw hati ko baek..ekekek..aku igt ko dh lupe besdey aku coz ko xwish pon..upenyee ko nak suprisekan aku..waaa nak jumpa ko!!hehehe~~btw,thanks a lotssss!!!muahhhhh!!http://emo.huhiho.com

oke dlu stakat nih..korang pon dh taw sape yang kasi kat aku kan..dis year aku terime 2 hadiah besdey dr dak grOup..terharu + xsngka gilerr gilerr!!thanks again korang especially to yO n yana=)

Wednesday, December 23, 2009

CoNFeRencE-->GaTHeR!NG??

salam..=)

huhu..jam sudah menunjukkan pukul 3.10am tp aku still xtdo2 lg..ape la nak jadi nih..mane xnyee tadi cf ngan dak2 grOup pasal gath besar-besaran2..nak tergelak golek golek aku sorang2..cf nih mmg xjangka pon nak adekan mlm ni coz cf sbnarnye xmas n!h Jam 10.30 mlm..camne terhasilnye cf xd jangka nih bile aku tgh ym ngan nanie..then cite pasal gath yg nanie pegi mase kat melake baru nihh..waa gath tuh mmg aku jeles gilerr gilerr ar, sheikh blnja dorang men bowling..waaa bestt tuhh coz aku xpenah men bowling..haha..agaknye kalo men naty seme bola boling tuh asek masuk longkang je kan?..tp kalo xcbe cmner nak taw kan??hehe..ehhh aku nak cite bowling ke cite pasal gath besar besaran nih??huhu=)

oke2 berbalik pada cite td..mase aku maseh ym ngan nanie tetibe nanie ckp ar yg kte slalu wat gath jumpe sorang dua tiga empat lima enam ++ org jer..so pekata kita wat gath besar2an n kali nih kena menginap..nanie pon stuju aku pon stuju so berangan laa aku ngan nanie 2 org..aku ckp kat nanie nak wat kat p@nt@!..smua nyee nanie stuju coz dye terlalu xcited..hoho
Di pendekkan cite d sebabkan penaip mls menaip,aku pon wat cf xrasmi pd pukul (lupaa???)..mase tu yg ade dila aku and nanie..so kteorg gtaw laa kat dila nak wat gath besar besaran dilaa pon setuju gakk..aku ckp nak wat kat p@nt@! dye kate okess je leh coz naty leh wat BBQ skali..cite pnya cite gelak pnya gelak masuk sheikh,aredya,n tikah..(xtaw urutan sape masuk dlu)..pastu kteorg gtaw la nak wat gath tu kat pantai...eh lpe plak aku sebelum dorang b3 masuk kite org ade cadangkan nak wat kat kelantan coz dak grOup ramai duk klntan..n kalo jadi nak wat bulan 5 next year coz ramai yg cuti..(raseeenyee)
then melalut ar kteorg berenam..sheikh nak wat kat hut@n kate nyee,pastu l@t@..aredya plak kat a!r terjun aku plak kat p@nt@! then abis seme melalut..tapi naseb bek sempat diselamatkan kalo x jawabnyee xbercerite ttg gath nih..huhu~
kalo lah gath nih jadi,t!kah janji akan sponsor a!s-kr!m tuk kita!!!dgr tuu seme!..haha..so arap2 jadilaa ekk..bkn ape plan awl2, mane la taw naty korang leh gtaw parents masing2 awl2..n aku pon xtaw laa sama ada menda ni akn terjadi atau x..arap2 jadilaahhh cz nak jumpa korang ramai2!!!huhu

k laa pjg plak aku bercerite mlm nih..coz terlalu boring that why aku post entry bru nih..pape pon dak GROUP 1991- Jumaat nih de cf kol 10.30...arap2 aku bleh on9 n arap ramai yg x bute..ahaks!
okesss stakat nih dahulu..

salam~~smileeeee alwayssss~~~

uS!a dAh meN!ngkat

salam..
yeah!!

walaupon aku taw besdey aku dah lepas, tp aku still nk wat gak entry nih psal mase besdey aku,aku kat kampung..so cmner nk apdetkan??http://emo.huhiho.com
tiap kali besdey aku,msti smbut kat kampung..mane xnye besdey bln 12..bln 12 plak cuti sekolah so blek kampung la family aku..http://emo.huhiho.com

bru nih family aku beli KFC smpena celebrate besdey aku then mak sdare aku beli kek..semenya aku makan ckit jer..nak taw nape??http://emo.huhiho.com

coz aku hepi sgtt besdey aku kali nih first time aku jumpa liyana dak grOup..mlm sblum tuh punya la mesej nak jumpa..mase tuh 2-2 redha je kalo xdpt jmpe esokkan, tp at last dapat gak jmpe..
kebetulan mase yana dtg ujan plak http://emo.huhiho.com so nak snap pic pon xtaw nak amik port mane yg sesuai..tp demi nak wat dak2 nih jeles kiteorg amik la jugak http://emo.huhiho.com

pape pon kpd sape2 yg wish aku baru nih thanks a lotssssss
especially to my bestfriend NURUL LIYANA..http://emo.huhiho.com

n kpd dak2 GROUP 1991 yg call,yg sudi nyanyi,msj,testi kat fs,fb thanks ye..walaupun kite xpnah jmpe tapi rase cam dah rapat sgt ngan koRang sume..
http://emo.huhiho.com

to yana gRoUP 1991 thanks for the present..really appreciate it a lotss..http://emo.huhiho.com


~aku akn simpan adiah nih elok2..hehe~


k laa dlu stakat nih..jmpe d len coretan=)

Saturday, December 12, 2009

o f f l ! n e =)

salam..

ooyeah!!
nampaknye blog ini akan d tutup smentara wktu d sebabkan ketiadaan bekalan elektrik untuk tempoh seminggu..aaaahttp://emo.huhiho.com

wahaha..jgn caye ak tipoO saje..ade ke elektrik xde smpai smnggu..kalo ade pon kes x byr bil latuh http://emo.huhiho.com

ekceli aku nk balikk kampongg..rndu kat tok ayh kat tok mek..dh lah rye haji bru nih x dpt blek dh..so mase nilah nk melepaskann anginn erkk mksudnyaa angin rinduu..hakhakhttp://emo.huhiho.com

so mls ckp byk..cume nk gtaw aku nak balikk kampungg jekk..oh yeah~!!tralalalahttp://emo.huhiho.com

p/s: sok nk blek kg..bj 1 habuk x packing lg..huh!kalo de org gaji xpe gk..aduiihttp://emo.huhiho.com

Tuesday, December 8, 2009

CreDit 2 c!k sL!pEr=)

Salam seme..
u see nilah keje c!k sl!per kte tyme cuti tuk grOup 1991
rajin tol dye wat mende2 nih seme
tp byk lg yg dye wat aku amik yg nih jela coz aku hnya ade dlm graphic pic nih jek..hakhak
agak2 aku yang mane 1 ekK..??
of kos la c!k kEladY tuh..elOk2 aku letak nick lady jek xpsal2 dpt sjenis tumbuhan plak
c!K Sl!pEr nih mmg ske ejas2 name org dlm grup
abis d ejasnyee ikut kesesuaian dye haha
tp asl pic aku tuh ade tnda bulat cam aku nih dh mati jek
sampai ati ko c!k sL!per aku taw la aku lame x msuk grOup..kehkeh

slain tuh dye ade gak create pic yg mngikut bln kelahiran
contohnyaa cam pic kat bwh nih

haaa kalo yg nih mengikut bln kelahiran plak
msti korang dh taw dh yg mane 1 aku kn
c!k KeLady 2 aku lah
d sebabkn besdey aku plg lmbt dlm grup 2..[yekew?]
dats yg dye ltak aku yg last skali
xpe ar pic td dh first ape slhnyee kali nih duk last plak
igt manusia tdk selalunyaa di ats ada ketika mereka pasti berada d bwh jua
hakhak tetibe jek kan..=p
tgk la seme name2 2 abis d ejasnyee..pape pOn thanks a lotss c!k sl!per~!!
ble aku tgk pic aku dlm tuh,comey gak aku dlm pic tuh kan..haha [kelihatan perasan di situ]

sekian shj tuk kali nih..x2lly mende 2 nak kata baru d wat x baru gak nak kata lame x gak..sedang2 lah..cume aku jek apdet lmbt..thihihihi~!!^_~

salam 1 Malaysia(",)

cuti yg membosankan=(

assalamualaikum seme
sory2 lama x apdet blog
i'm quite lazy erkk i'm quite busy lately
dgn xm lg bru nih tp dh lepas dah
rezak pon dh dapat
nampaknya aku kena work hard lg lah cz next year dh nk xm
matii kering aku kalo x pass naty.hoho

.............................................................................

eh,korang tak pelik ke tjuk entry len cite nye len=p

x2lly aku nk luahkan perasaan nih
bkn perasaan cinta,benci mahupun sayang n yg seangkatan dgnnya
aku cuma nk luahan kat korang yg cuti yg sdang aku alami nih mmg sgt3 membosankan
xtaw ar nk wat pe dahh..
asek2 on9 jek kejenyee, jab2 lyn fs,fb,ym xpon bc blog org
tuk pngetahuan korang seme
aku nih rajin baca blog org jek blog sndiri yg tak d hapdet x sedar2..hehe
cuti nih pon aku mengadap gak buku ckit2 jer..
tp apakan daya,penangan siber lbh kuat dr pnangan stdy.haih pe nk jadilah aku nih..hikhik
kekadang tuh aku layan cite korea jekk..pnjam ngan kwn aku..hakhak
yg aku xbleh blah nyee abis CD2 yg aku pnjam tuh aku burn..haha..
haipp bkn aku burn dlm api yg marak tuh..lbh kurang cam lanun cetak rompak tuh..kui3

adeihh~~
nampaknyee lmbat lg lah aku nk smbung stdy blek..next year plak
apelah aku nak wat dgn cutii yg maseh berbaki nih
nak g jalan2 pon xleh coz my sis fnal xm.ermm
so duk umah jela diam2 yerk
tp x saba nk tnggu 12/12 nih coz tmpat keje ayh aku de wat family day then esokkan nye kteorg balekk kamponggggg
bila aku dah duk kat kg brulah berenti tabiat tdo lewat aku nihh..
coz kat kg mane adenye tenet2 nih.haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nampaknye duk diam2 jela aku kat kg naty
usha2 mende baru yg ade kat umah nenek aku naty..hakhak
sheikh kata kalo aku free2 dio nk wat gath kat klate
tp aku x sure leh join ke x
asl jangan wat kat kbmall lg sudaaa..huk3

nampaknye pjg la plak aku menaip pg buta nih
skang dh kol 2.14 am tp mata still x ngatok2 lg
d sbabkan keboringan aku mencapai tahap dewa dewi
terdetik la gak kat hati aku nih nk hapdet blog yg sudah sedia bersawang nih
pape pon layan jela entry bru aku nih
naty xde la korang kate aku x hapdet lngsung plak..haha

k all babai..salam^_^

Tuesday, August 18, 2009

++ErK..ApEkAh..??++

salam..

hye..pekaba seme???sehat???
aku sehat stakat nih..alhamdulillah=p
kalo sape2 yg rase xsehat 2 cepat2 la pegi jmpe doc al-maklumla skang nih kan musim H SATU N SATU...n skang nih sape2 yg xbli lg mask 2 bek g bli skang..sbagai langkah bjaga2...haa sbut ttg mask nih aku de cite nk kabo kat korang...d sebabkan aku xde lg mask aku pon nk g la beli mask kat koperasi sek ak..smbil2 g bli tuk kengkawan aku skali..maklomla kat sek aku kebanyakkan smua dh pakai pnutup mulut tu..skali tgk cam doc gigi..ekeke..dak2 klas ak pon da byk yg pakai,aku jew wat slamber cicak lg..kekadang tu de gak kwn2 aku tnya ko xnak pakai kew??jwpan aku naty2 la..sok2 la...smpai nak cuti xpakai2 gak aku nih...d sebabkan smua dak2 klas aku asek tnya jew, kteorg pon bpakat nk g bli kat koperasi,murah ckit 70 sen jew..murah kn??kn??sape yg rase nk suh aku bli tu,, ulur2 la duit tu xkan tuh pon nk kna aja gak..hehee~

haa smbung lek citer
pastu g la koop...
mase 2 de cg jihan yg jaga...
then kteowg pon mntx la ckp nk bli mask...
then taw pe cg tu ckp....
"haa nk bli pe nih??"
"nk bli mask"
"mask??"
"haa mask xde maskara dew"
erk,apekah..??
aisehla...
upe2 nye mask dh abis daa..sabo jela..
terbantut niat murni lg suci aku tuk bli mask...



ermm 2 jela citer tuk arinih...adiosa^_^

Monday, August 17, 2009

++GIVE THANKS TO ALLAH++

salam semer~!

huhu...kali nih layan youtube la plak ek,
mls nak type pjg2...
ekceli ak cume nk kabo yg ak ske ble dgr vd nih..
first tyme ak dgr kat enset kwn ak...
mule2 ak xtaw sape pnyanyi die n then ble ak tnya sape pnyanyi die,
kwn ak pon ckp la MJ..
mule2 tkejut gak ak,
cam xcaye jer..maklom la mase 2 ak blur2 ckit sama ada Mj nih islam ke @ sbaliknya..
pas ak dgr die alunkn lgu "GIVE THANKS TO ALLAH",
brulah ak cye yg die islam...=p
sore die mmg merdu la..
kalo die mengaji msti sdap gak sore die kn...
tp nmpknye,
tuhan lbih sayangkn die...
pape pon layan jela lgu nih...
salamm;p
erk,tletak 2 lak vd...layan sudae=p


Sunday, August 16, 2009

++CaNtEkK x TeMpLaTe bRu aKu??++

salam seme~~

haha..
amacam ngan rupe bru blog ak nih??
ade baguss..??
ape..???
xcantekk..???
huh!penat2 ak melilau usha2 layout nih korang kate xlawo...xpe2~
huhu~
bg ak lawo dh..korang jgn nk prtikaikn,nih blog ak kan..bkn blog korang..ekeke

arini asek duk mendecorate blog jer..
kre b'jam2 gak la ak duk dpn pc nih..
dr pkol **.00 ke pkol **.00...
haa lame x..??lame kan..
kre ak dh bpuas ati pas make up blog nih...
bosan asek tgk layout lame jer...smpai ak xlalu nak post entry bru...huhu..(alasan smata2!)
mulai skang ak nak post pendek2 jer...
xmau pjg2 dh...caye x???
haaa tgk la naty...

k r ek cau dlu..de mse ak apdet lg...daaa n salamm...samat bhujung mnggu uolss~~
:adekah ak dpt tgk episod akhir pilih kasih mlm nih..??uhuk2~

++bizi+bodi+bodi+sibuk+bizi++

salam seme~~

pekejadahnye tajuk posting cmtuh? sekati ah blog ni blog aku kan.. biaq pi ah aku nak tulih tajuk pa pun.. hahaha..


pepun kepada peminat2 diluar sana harap dapat bertenang..naty aku sain la mane2 autograf,poster2 tu ek.. hehehe.. sorila sebab lama tak hapdet blog nih..i'm quite bizi bodi la skang ni.. berlaga2 program.. daripada pagi sampai ke malam..dr mlm smbung lak ke pg..dr pg bw ke tgh hari dr blablabla...pndek kata,x gi tmpat len dh mlainkan tido,mkn, tgk tv..hehe.. berenti solat ngan makan jer.. fuhhh.. emang bizila.. letih upenye jadi pelajar cemerlang ni.. hahaha.. ceh!agak2 ah.. takkan la tido je manjang.. ade la aktiviti yang mmbuatkan ak bizi..mane leh gitaw kat korang seme..kalo ak gitaw pon bukan korang nk tolong kn??kn..??takat cakap tolong tengok.. tak payah la.. tu lawak lama la wei.. orang2 zaman dlu jer pakai lawak tu.. hahaha..

kire lame gak ak xhapdet blog nih kan???4 bulan tuu..mcm2 mende jd kat aku...tp xbkesempatan nk citer kat blog nih..xpelah naty ak akn rajin2 kn diri apdet blog nih...dak2 grup pon slalu ckp "lady ko dh lame xapdet blog,ble nk apdet??" "lady ko xapdet blog ker??" "lady ko x blablabla"..huhu...yer2 see arini aku dh apdet...saje jer tetibe arini nih mood aku nk mnulis membuak-buak...k la dlu stakat nih len kali aku apdet lg..

adiosa^_^

: esei xsiap lg,sok kna anta dh~



Monday, March 16, 2009

++tEst JPJ++

huwarghh~~
demam result pon xabis lg...smbung lak ngan test jpj...tp alhamdulillah..aq lulus..naty kuar la lesen P aq...syukur2..

tp aq nak citer gak la pngalaman mase test td...tkut giler2...sbb org kata jpj kan garang misai tebal pkai bju black2 gitu..hehe..tp smemangnya xlah spt yg aq sngke...naseb bek kali nie jpj xlah hot maner..suam2 kuku jer..hehe...arini aq bgun awl lg nak bsiap2 tkut gak aq naty kalo kelam kabut...mesti ade yg ttinggal pnyer..so aq dh bajet nak siap awl2 sblum cg memandu aq dtg..dlm kol 8 aq dh siap smuaa...tnggal kasut je xpkai lg...hu3

D pendekkan citer..smpai la aq kat institut memandu..gabra thp gaban tol...aq xtawu nape isi borang pon ketaq2...mcm laa jpj dh dtg...pas siap isi borang smua..cg suh kteowg2 tnggu kat litar..naty die kasi no...pastu mase nek kat litar ramai gak la org tnggu nak test kat tmpat menunggu tuu..aq ngan geng2 len duk blakanggg skali..xnak la duk dpn...xde klas...he3....pastu tunggu punya tunggu cg kte org pon smpai laa pastu die kasi no sorang2 satu..aq dpt no 20..ceh! aq bajet awl la siap arini konon2 sbb no 20 kn..uper nyer die plih scara rawak aka rambang..herrmm...nak tawu nape aq ckp cmtuh..baca lg smbung die..Pastu kat2 kul 10 lbey...jpj ngan bangga nyerr dtg ke litar smbil nek kete..kete apetah xtawu...tp besar laa ade word JPJ BESOR2..gulp~~adelah dlm 2 buah...ble sorang2 kuar mke mmg x bley belah...xsnyum lasum tp trus msuk kat kaunter khas tuk jpj...pastu die suh smua beratur...nak sahkan no n tndatgn kott...entahlerr.....sbb mase turn aq die ckp "nur kete no 20 yer"...ha3...zmn ble lak org pnggil aq nur..ko org ptama la abg jpj..huhuhu(encem tol jpj nie..mde lak)...wahahaa

Lepas smua dh siap sahkan no...tnggu la plak kteorg sbb jpj duk isi perut dlu..senang nak jerkah org naty kot..hehe(xdelah)...Jam pon tepat menunjukkan angka 11 pg..bru laa ketua die stat pnggil no...naseb bek bkn no aq lg...aq xbsedia lg..nak tgk org len wat dlu...bru aq leh tiru..hehe...D sebabkan smua bdk2 yg test arini ramai,,adelah dlm 90 lbey2 so die kumpulkan sekali gus bdk2 suh bkumpul kat bwh garaj..lebar gak la garaj 2..so leh msuk ramai....aq kan duk blakang skali...so bdk2 yg x ckup kusi nie die kna p amik kusi tambhan laa...yg duk blakang aq nie plak smua bdk2 laki....byk mulut tol...wat lwk pon byk...yg aq nie pon satu..asik gelak jer pasal...aq mmg xleh bla tol kalo org wat lwk..huhu....mula la nak ketawa...he3......so ilang la debor aq skali skala...D pendekkan lg citer no aq pon dpanggil..NO 20!!hu2..aq pon bgun laa dlm ati xpyh ckp la...tkut mak datuk!!bdk2 laki byk mulut blakang aq tuu ckp "eh nape bukan no 27...no 20 lak"...huh!byok sgt ckp...tnggu la no ko lmbt lg..huhu....pastu die suh test BUKIT ngan PARKING dlu..alhamdulillah..bukit aq lepass...bese kalo aq nek bukit..ade bunyiii aq press minyak kuat2..tp kali nie smooth lak..maybe sbb jpj duk sblah kot..hihihi....pastu bab PARKING lak...abg jpj encem la plak jaga kat pndok 2..huhu...naseb bek aq lepas gak....die ade gak aja cikit...bek tol ko nii jpj...siap aja aq lak!hu3...pastu selesai la smua bab BUKIT ngan PARKING..aq tgk kat borang tuu tnda LULUS...waa..aq pon xnak xcited sgt sbb jln raya aq xwat lg..gulp~~

Cerita pon d pendekan lg..aq test jln raya kat pkul 4 lbey tawu..waaa!!! bpk lama tunggu..nak ttido dh..org len ramai dh siap pastu blk dah...kre aq 10 yg last ar..pastu die pon pnggil NO 20...maleh tol aq nak pegi...xde smangat letih menunggu jerr...dah la 1 kete ade 2 org JPJ skali gus..Ya Rabbi...sorang sudah la..nak byk2 dlm kete wat mende..he3..sorang duk sblah sorang lg duk blakang(abg jpj encem 2 la duk blakang)..haha...tkut tol aq msuk kete..yg jpj blakang 2 pon suh baca bismillah dlu..pastu aq btulkan cermin blakang n sisi pastu ade ker aq nak stat kete dh..lpe nak pkai seatbelt daa!!haha...mangkuk tol..yg jpj kat blakang 2 pon tgur laa "eh nie xpkai ker"??(smbil tnjuk kat seatbelt)...hoho..malu weyh..aq jd amnesia smua dh..sbb ptg sgt kan..pastu kete pon bgerak laa....mase dlm kete eh ramah lak jpj nie...die tnya rezak aq dpt bpe then aq jwb la dh die tnya..pastu eh die tnya...(ikutilah dialog d bwh)

jpj encem: naty kalo dh dpt lesen nak beli kete ape???
aku : ha? ermm xtawu la..kancil je kot..(tkut gile aq nak jwb)
jpj encem: beli la kete myvi ker..
aku:ermm.. xtawu lg la..

haha..senang jer aq jwb..mase tgh tkut aq xleh ckp byk2..aq nak concentrate pd pemanduan nii..jgn la bsembang...huhu..pastu jpj sblah aq lak menanya..

jpj : xkan nak pkai gear 1 jer...
aku: bleh tukar gear 2 ker??(bek aq mntx kebenaran dlu)
jpj : tukarlah..slow jer kete nie..

ermm...aq pon tukar la gear 2...nak sgt gear 2 kn...pastu aq tekan mnyak..suh kete 2 smooth cikit...pastu jpj sblah aq nie tnya lg..eeeeeeee mencikk toll..(sabo2..kang xlulus mati aq)

jpj : nape slow jer kete nie..
aku : ade kete kat blakang nk lintas..biar die lalu dlu..
jpj : awk jgn laa bg die lintas..bwk cam bese jer..men minyak 2 ckit
(ler dah org nak lintas xkan nak bwk laju..naty aq xsmpat nk brek lak..langgar naty..2 aq slow..(dialog dlm atila..hehe)
jpj blakang lak bsore : kete nak melintas ker memotong??
aku : haha..memotong...(malu tol..apesal la beliau duk nyakat nie ..aq panic)

sbb kalo org2 klate...kalo kete nak memotong slalu gne "melintas jer"..huhu..ummi aq pon slalu ckp cam tu gak kat abh aq.."lintas la kete tu"..haha..aq pon gne la word lintas gak...ikut dialek klate..so jd terikut2..kete nak motong ckp kete nk melintas lak...huhu..

last2..dua2 jpj skali ketawa...eeeeee...perli aq latuh...pastu yg blakang 2 ckp lg.."awk jgn la panic..buat cam biase jer..jpj nie bkn mkn org"...aq pon "ermm"...huhuhu...xde modal tol aq nak sembang...pastu aq pon smpai ngan slamat...enjin mati jab mase nak nek bukit kat institut memandu 2...waaaaaaaa...sadis toll!!akhirnya,,aq pon nk pendekkan lg citer nie...maleh nk menaep dh...cikgu memandu aq pon anta la blk...blk dlm kul 5.30 bru smpai umah..2 pon ade lg yg xtest lg..sian tol...pastu cg aq mntak i/c ngan gmba..ckp nak wat lesen..aq pon kasi la i/c ngan gmba..pastu balik la..mkn..tdo..huhu...

sekian..tamat~~~~

Thursday, March 12, 2009

++tiaDa kOmeN++

arghhh!!

kalo ikutkan ati aq nie...aq xnak pon mengulas lebih lnjut ttg rezak...

sbb rezak aq xlah segempak rezak korang..

aq x straight's A pon...

kalo ade A pon bape kerat jerr...

sape2 yg tawu rezak aq tuu..korang mmg insan terpilih la...

aq malu laa nak gitaw korang..mmg tobat aq malu..

aq bajet len...len yg aq dpt..

tp nak wat cmner...aq redha ngan qada dan qadar-Nya

tp bila aq pkir2 balik...dh xleh nak ubah dh..ckp la byk mane pon...dh 2 yg aq dpt..nak wat cmner..

mungkin nie bukan rezeki aq lg..aq pon xtawu nak apply ape yg sepadan ngan rezak aq..

so pade korang yg straight's A tu..TAHNIAH yer!!

kat aq nie TAKZIAH jelah..

sekian..

Thursday, March 5, 2009

++TrUe LoVe++

~salam semua~

hoho..kali nie kte lyn gmba la plak...konon2 ade la gk yg aq nie apdet blog...entry kali nie menceritakn ttg "true love"...nape aq letak cmtuh sbb pic2 d bwh nie mnggambarkan kasih syg seorang ayh kpd ank,kasih syg ank kpd ibu dn kasih syg si suami jua kpd isteri yg cacat..ermm kurang upaya lah sedap cikit..pic kat bwh nie smua mmg aq tabik ar kalo ade org cmnie dlm masyarakat kte...bukan aq kata xade...ada...tp kebarangkalian nk jmpe org cmnie amt tipis..sO kali nie kte tgk pic di bwh ni..si suami snggup mnjaga isterinya walau bagaimana keadaan skali pun..sedangkan yg cukup sifat pon xmampu nk bbuat demikian..bahkn snggup bercerai lg...hehe...pape pon kte layann jelah gmba2 kat bwh nie..


++hepy jer wlapon beliau dilahirkan serba kekurangan++

++beliau maseh mampu berjln sndiri w/pon dgn bntuan alat tersebut..igt snang ker nk jln cmtuh??letih+penat sudah tentu ade++

++inilah kasih syg seorang ibu terhdp anak nya..w/pon dlm bagaimana keadaan sekalipun++

++tolong menOlong amalan mUlia..hehe++

++ape tuu...xnak hurai lbey2 lah..aq xde pngalaman..tgk pastu renung2kn++

++cOmel..senyum jer ble dh kuar++

++inilah kasih syg seorang ibu..sentiasa bsama ank walau ape keadaan skalipun++

++xpe2..layann++

++so sweet++

++kasih syg seorang ibu skali lg..snggup dukung ank die w/pon terpksa mnggunakan tgn tuk bjln++

++sentiasa bsama walau kemana-mana pon++

++ermm...so sweet++

++snggup memandikn ank die walaupon terpksa bsusah pyh++

++jelas terpancar kasih syg seorang ibu++

++^_^++

++keluarga bhagie++

++kuat suami die tuh..bwk baby lg dukung isteri lg...kalo ade lah cmnie..mmg aq tabikk hormat lah++

yer..itulah sedikit sebanyak pic yg jelas mnggambarkn cinta sejati...sama ada ia hnya lakonan semata-mata..itu aq x tawu lah...hehe..tp think positive ok..anggap lah yg si suami nie amt menyayangi si isteri dn snggup bkorbn w/pon ape jua kondisi..sekian shj tuk kali nie...daa

Tuesday, March 3, 2009

++TaG MeNGeTaG++~

~hok aloh...kna tag lg...kali nih nina lak tlah mengetag aku..xpelah aku jwb la tuk mgambil hati si pemberi...org memberi kte merasa...ehh silap 2...org memberi kte menjawab...ngahaha..nie aq nak menjawab lanie..pape pon kte zasss!!~

1. Do you think you're hot?
++hot??...aq mmg hot la kalo kna hot water...jgn ckp la nape aq hot wktu tu yerr...bley merah pdn muka aq time 2..panaszz!!++

2. Upload a favourite picture of you
++ish..nak kna upload2 plak...lyn pic nie jelah..kui3++


3. Why do you like that picture?
++kenangan ngan kwn2 aq tuh..gue kangen bangat sama lo smua++

4. When was the last time you ate pizza?
++weyh pizza...boikot3!!(cam x phm soklan jer aq nie)...die tnya kali terakhir aq mkn kn???OoO kalo last time aq mkn pizza hut ermm mmg lame benor la...leh aq katakan pizza yg aq mkn dulu dh dihadamkan dlm prut aq..bwahaha++

5. The last song you listen to?
++bestfriend-kiroro++tringat kat bestfriend aq..miz her sO much++

6. What are you doing now besides this?
++ber"yahoo messager"++

7. What name would you prefer than this?
++akma a.k.a atul++

those who will be tagged :

cik izz a.k.a tirai destinasi
bro faiz a.k.a penjual lemang

(aq nak tag psangan nie jelah..hihi)

8. Who is no. 1?
++org serumah..vaahaha++

9. no. 3 is having a relationship with?
++ble result nak kuar agaknyer++

10. Say something about no. 5?
++best gak kalo dpt mkn aiskrim mase nie++

11. How about no. 4?
++ermm sedap nyer ikan msk sweet sour++

12. Who is no. 2?
++bakal abg ipar..wahaha++

~selesai suda tag mengetag nie...
~terima kasih daun keladi~
~len kali tag la lagi~

Saturday, February 28, 2009

++NaPe AkU aSek KnA tAg jE++

hoh...ni so lg tagged dr bkl abg ipor...kui3..aq asek kna tagged jer nie apekehe??...(ceh!pdahal bru 2x kna)...xpelah aq jwb la jugak tuk amik ati die..amik ati??oh!!nonono..die dah ade buah ati...2 hnya simpulan bahase...pape pon lyn jelah tagged dr beliau nie......maaf......arini sy skema...tuttt~

1.What have you been doing recently?
wat2 xtawu plak...mengOn9 lah..

2.Do you ever turn your cell phone off?
ble xde bateri...turn off la phOne 2..

3.What happened at 10am today?
tgh mkn pagi...nape??nak ckp aq break1 lmbt la tu..ade aq kesah!

4.When did you last cry?
pas kuar dr prut mak aq...ha!!2 la yg last skali aq cry..caye x???bek jgn caye,,

5.Believe in fate/destiny?
I believe i can fly...hU~

6.What do you want in your life now?
nak bjaya menjejak kan kaki ke menara gading..aminn

7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
U can stand under my umbrella..ella..ella..eh ella...

8.What's your favourite thing to do on the bed?
guling2 last2 jatuh katil...wawawa

9.What bottoms are you wearing now?
aq pkai kain skang nie...nak tgk bukti??meh dtg umah aq meh..

10.What's the nicest things in your inbox?
entoh ler...message dr kwn2 lame la agoknyer...

11.Do you tend to make the relationship complicated?????
ikan masak sweet sour pon sdap kan??(aq xbape phm ape die tnya)

12.Are you wearing anything borrowed from anyone?
erk...ade kott..borrow my sis pnya..kwang3

13.What was the last movie you caught?
aq xsmpat nak tgk movie la...on9 pnya psal..kui3

14.What are you proud of?
I'm prOud 2 be a human..alalala

15.What does the oldest text msg in your inbox say?
Lady mr.a meronta2 cri ko suh unlock balik topik die yg hot 2..wahaha...from NUR LIYANA (FS)

16.What was the last song you sang out loud?
lgu ape ek???tawu la lgu ape...amnesia sbntar

17.Do you have any nicknames?
adik@akma@atul@lady bumi

18.What does the newest text say and from who?
Askum akma...rezak bkn kuar 28/2 nie lah-->rakinah geng bdk memandu..

19.What time did you go to bed last night?
kat kol 1 lbey pas abis msk kuey tiew..kui3

20.Are you currently happy?
xde mase aq nak happy...result nak kuar dh weyh...isk3

21.Who gives you the best advise?
sebuk jelah nak tawu,,,

22.Do you eat whipped cream straight from the can?
ermm...nyum2..mkn aiskrim mmg sedap lah..(tetiber!)

23.Who did you talk on the phone last night?
xsmpat nak talk2...bateri fon aq dah kiok..

24.Is something bugging you now?
rezak nak kuar weyh...tlg lah aq...cam2 prasaan dh nie..aiseyy

25.Who was the last person to make you laugh?
perlu bagitau ker??xpnting pon kn..

~fuH abes pon tagged nie..bpeluh aq nk jwb...kat bwh nie smua mangsa2 yg bkl aq tagged...bwat jgn xbwat!!!~nie smua aq men petik jer...arap maaf++

~nOraIn~
~aMaNiNa~
~saFwAn Da GrEaT~
~fAa faTiN~
~MegAt~
~Ku IzZatI~
~NaSrUn~
~NuR aReEfAh~

Tuesday, February 24, 2009

++KaLauLaH Aq JaDi......TaPi..++

huuhuuhuuu~~(cam serigala pon ade)
ehem2...+_~

assalamualaikum smua..

kali nie rase cam nak apdet blog plak...xde kije nak wat bek aq ngarut ngan blog jer...hnya blog jer memahami perasaan aq..kan blog kan??betul3(blog aq pn jwb)...ermm..bley kre lame gak la aq xapdet blog nie...sory yer pd peminat2 blog aq nie...(ceh pdhal bru smlm apdet)....tp ade aq kesah ker..aq nak apdet ke xnak apdet ker..nie blog aq kan..aq pnya suka lah..korang pdulik ape kn??..hohoho...psal entry kali nie aq terpangil tuk menaep ttg cita2 aq...aq pon kekadang buntu gak ngan cita2 aq nie....mngkin sbb aq nie pkir negatif kot..kan3??nie hnya spruh dr cita2 aq..ade byk lg..ahaha..cita2 tnpa usaha tdk menjanjikan apa2...INGAT!!

++kalaulah aq jadi DOKTOR mmg best++
~sbb dpt merawat org2 skit~
~pndapatan pon lumayan~
++tapi aq nie jenis++
~yg tkut darah..tgk darah ckit mula la mata bpinar~
~aq mudah gementar ngan org yg aq xknal..cmner nak inject org naty~
~aq xbley bau obat sgt..nek loya~
~bley ker aq jd??~

++kalaulah aq jd PRAMUGARI pon best++
~ley kenal negara org~
~ley nek flight~
~bley jmpe ngan mcm2 jenis org~
~bley pkai skirt...plezz..!!(nie aq xnak)
++tapi++
~aq nie cam xckup ketinggian..so xpyh nk mimpi lah~
~aq nie tkut nek flight..kalo aq nek mula la tbayang flight nie akn terjunam naty~eish2
~aq xbape reti nak speaking sgt~
~aq pon xbape reti nak bramah ngan org~
~so lupakan jelah~

++kalaulah aq jd CIKGU++
~haa yg nie aq ske~
~bley mendidik ank bangsa~
~bley share2 ilmu yg cg aq ajar dgn generasi sterusnya~
~bley knal gelagat manusia~
~agi pon ske men conteng2 ngan men kapur~
++tapi++
~aq nie agak malu ble bhadapan ngan org..cmne nk jd cg kan??~
~aq plak kekadang ske marah xtentu psal...xpsl2 aq marah plajar aq sndiri...kang kna saman lak~
~better biarkan dlulah~

++kalaulah aq jd CHEF++
~aq ske masak2 nie~
~agi pon kalo jd chef ley mncuba resepi bru~
++tapi++
~aq reti msk jer...aq xreti nak siang smua..kalo xsiang cmner nk msk kan??~ishh
~aq ske memask..tp ble dh siap msk...malas plak nak mengemas...adeyy~
~biarkan dlulah~


sO..??ape kelebihan yg aq ade ek??aq pcaya stiap mnusia yg d ciptakan Allah ade kelebihan masing2..dan ade kekurangan tsendiri...sO skang aq pon xtawu ape kelebihan aq...aq jd buntu plak...cam xde hala tuju jer aq nie...hak3...pape pon mulai skang aq kna merancang tuk mase dpn aq...cz skang masenyer smua bdk2 sebaya aq dah nak bwk hala tuju masing2..aq pon harus pndangan ke hdpan...fuhh...nO Idea dh...pape pon smoga cita2 aq tcapai suatu mase naty..aminn

Monday, February 23, 2009

++PeNanTiAn E2 1 pEnyEkSAan++

salam smua...

hU~entry kali nie aq nak citer ttg penantian.....bkn lgu penantian yg bienda nyanyi 2...penantian len..aq sdang menanti sesiaper???oh!!tidak2..nape aq ckp penantian e2 1 penyeksaan...???ha!!nilah yg aq nak citer...mmg btol la ape org kata pnantian 2 mmg satu penyeksaaan pon..aq rase cam kena seksa jer kalo tunggu beliau nie...................iaitu~~~~~JENG3!!


KAK LA~~waaaa....cg memandu aq 2...bkn ape slalu lmbt..jnji pkol len dtg pkul len..

arinie lmbt agi...bese pg dlm kol 8 lbey2 dh ade dpn pntu pagar umah aq...tp arinie lmbt sgt...ckp pkul 8 lbey..tp xdtg2 gak....padahal cg 2 satu tmn perumahan ngan aq jerr...ape salohnyer kalo die p amik aq dlu..bru la p kedai die...xlah byk kije....cg aq 2 kalo awl..awl sgt..kalo lmbt,lmbt sgt..aiyakk!!ehehe..bukan aq nk mgata cg aq 2...tp stiap kali aq menunggu mesti senak perut...ade ajelah die nak meragam...simptom2 2 terjadi sbb aq asek duk kehulu kehilir...lg 1 simptom nie jugak tjadi sbb aq xbreakfast...waahaha..smbung lek citer.....aq nie ble dh dgr kol 8 lbey...awl dr 2 lg aq da siap2...menepati wak2 la katakan..ho2..kekadang 2 aq tunggu punya tunggu walaupon lmbt aq tunggu gak...las2 tepon umah aq bdering...kak la ckp ari2 kelas batal...bdak2 die byk sgt yg kurang aja..erkk yg kena ajarr...hihi...pas die tepon aq,,aq pon sabo jelah...wat letih aq menunggu jerr..last2 batal..2 first tyme klas batal.....pas2 kali kedua nie plak...batal lg...ckp wat ptg lak..aisey..bengang tol aq...ble die ckp klas bwk ke ptg...aq pon xde mood ar nak pegi masak...bek aq pegi on9 agi bagusssssss..ahaha...(on9 ade plak mood kn)....pas2 arinie plak..aisey lmbt agi...xpe2...aq nie pnyabar org nyer~~lalala~arinie 7.30 aq da siap pkai tudung smua dah...tp xmcm bese..slalu nyer aq terus p pkai kasut...arinie aq nak wat lmbt2...aq pon p tgk tv dlu smbil2 tnggu cg...pas2 tgk punya tgk punya tgk..citer MHI pon da abes...kre kol 9 lanie..dlm ati aq "naseb bek aq xtnggu kak la kat luar lg..kalo xjd penunggu plak aq"...pas abes citer MHI,,aq pon amek kputusan nak tnggu kat luar la plak...boring da tnggu dlm umah...aq pon p la pkai kasut...

D pendekkan citer...mase dah setengah jam blalu...hurmm...smpai ayh aq pon tegur..kbetulan mase 2 ayh aq ade kat luar..bubuh air bateri dlm kete..tah cam 2 la aq rase...ikutilah pbualan pndek ini..kui3

abahku: "xsmpai lg cg"??
aku : xlg..mmm..
abahku : hai cg pon lmbt la mari..
aku :(dlm ati aq nak ktawa xjd)....tkutnyer cg batal pulak cam aritu..wat letih mnunggu lah
abahku :kalo btal pulok...siannyer die nunggu..
aku :(diam jelah smbil tsenyum)...cam perli jer ayh aq nie...hohoho

pas 2 thp kesabaran aq mkin menipis..aq pon ckp la kat ayh aq..."abah,nak tepon cg ker x??.....ayh aq pon ckp la "pegilah tepon cg 2..tnyo ado klas ko dok arini..ckp sy lamo dah tunggu nie cg"..hahaha..rase nak gelak jer ble dgr ayh aq ckp cam 2...aq pon bkk la kasut cepat2 p dail no cg..ikutilah pbualan antara mereka...(byk plak pbualan dlm entry kali nie)..hihi

jangan biarkan diriku merana,,
jangan biarkan diriku...
haha..koleringtong cg aq..xbley blah...tiap kali tepon cg mesti ttup mulut..klaka lgu die~~

cg: helo..
aq:assalamualaikum kak la..
cg:waalaikumussalam...
aq:kak la..arinie klas jd ke x??
cg:(smbil ketawa)jadi2...adik tunggu la kjab..akok tgh amik org kat bndr nie...tunggu kjab lg akok smpai lah~
aq:OOo..okey la...bye..
cg:ok

tutttttt...talian d matikan...kerna kedit abih..hoho(men2 jer)
pas2 aq pon tunggu la kat luar...pkai kasut pon cam xde tenaga...kna mkn biskut tiger..bru ade tenaga agaknyer...mane tak nyer tnggu lma sgt...penantian e2 mmg stu penyeksaan kan??huh!!kalo boyfren aq nati...kalo lmbt2 cam 2 jugak aq sembur jer...ahaha...tnya nape lmbt sgt...keh3...tp jgn la lmbt sgt...kalo stengah jam 2 aq ley bkira lg...nie dh bjam2...pas2 10 min slepas aq telepon..cg pon smpai dgn bangganya smbil menekan hon...aq tawu da..ble msuk jer kete msti die tnya.."lama dh tunggu dik"??...aq dah siap ngan jwpan dh kali nie.."bley laa"...hoho..arap2 phm la yer yg smemangnya aq da lama tunggu..dah bjanggut da..bjanggut??eh xnak la..buruk amat kalo aq bjanggut...hak3...pas cg pon tiba..kami smua blah..hoho..lgu dlm kete cg xbley bla tol aq....dri kerana mata la...smua nyer klasik u..hohoho...2 jelah serba serbi tuk entry kali nie...k adios amigos~~penantian itu mmg stu pnyeksaan kan3??lalala

Friday, February 20, 2009

++Al TaG wAl TiG tOnG++

salam tag mengetag..

hohoho....entry kali nie aq kena TAGGED ngan insan yg bnama norain...beliau dengan bngga nyer tlah mengtagged aq...xpnah2 aq kna tagged nie...pes tyme lanie..nie lah lumrah bblog...xlepas dr kena tagged..tp aq jwb ler jugak da org suruh jwb...ngee~dah oram wi kte amik ler..arini saya skema...maaf..tutt~~


~Share 7 facts about yourself~
+nma samaran ataupon nma btol tp ttp xbape btol ialah akma a.k.a atul+
+lahir kat planet bnama bumi terchenta pd 18/12/1991+
+hnya menumpang di bumi ciptaan Allah+
+kekadang suke men tenet..(ceh!kekdang ker??xde lah alwayz)+
+beliau suka men kucen,trutama yg comel2 shj..ahakz+
+beliau juga bley d gelar ratu tido gak..lala+
+dn sperti yg telah termaktub+
(cam lbey jer aq list..lntak la blog aq)


~Tell 6 unspectacular quirks of yours~
+koya lebey+
+kekadang pmalu thp kmbeng nk betelur...btelur??beranak la weyh+
+kalo org pnggil wat xdgr jer+
+mudah abes modal kalo ckp ngan org+
+ske kaco kwn2 gak+
+terima kaseh..da abes+


~Link the person who tagged you~
+hoho..sape xknal beliau..NORAIN bdak blakang umah aq tuh..wawawa+(jgn caye aq tipu jer)

~bakal pemangsa aq naty yg kna tagged~
+xde sape2 lah+
+aq baik arini,,xnak tag saper2+
+alalalala+

Tuesday, February 17, 2009

++HorMaTi LaH wArgA tUa++

salam smua...(jwb slm weyh)

ehehe...da lama aq x apdet blog nie kan???mmg lama pon...sbb aq xtawu nk tlis ape...skang ade la ckit modal aq nak mnulis erk menaep..kali nie aq nak serius la xnak ngarut2...bosan la asek ngarut jer...kan3???bek korang ckp kan..kalo x..hoho

b'balik pd tajuk entry kte pd kali ini yer murid2..nape aq ckp hormatilah warga tua...???aq xhormat wrga tua ker??oh!!nonono...aq hormat jugak weyh..tp aq nak citer ckit kisah sorang makhluk nie kat klas aq blaja memandu tuu...aq tgk cam xhormat wrga tua pon..taw la die x tua lg...naty ko tua baru xde org nk hormat ko gak..ermm..kisah nyer camnie...beliau nie bkn laa bdk2 yg nak blaja memandu tetapi pengajar skolah memandu...korang paham ke x??pengajar kire cam cg lah..naseb baik beliau 2 xjd pengajar aq....kalo x....10taun lg xpas2 lg lesen aq..ok2..bbalik pd citer kte..td 2 warm up jer..mase 2 aq duk tnggu giliran nak blaja mmandu ngan 3 org membe aq.. panas terik gak laa...pas2 smbil2 tunggu 2 aq tgk la org2 yg sdang blaja mmandu...tetibe aq dgr org asek dok jerit2...aq igt kan ade org jual ikan kat skolah mmandu..rupe2 nyer beliau nie..(yg agak xhormat wrga tua)...pas2 aq pon cri laa sape dok jerit2 cam org jual ikan...org jual ikan pon x jerit cam die..last2 aq jmpe da sape yg dok jerit...upernyer beliau..beliau nie bukan pompuan tp laki pas2 dah la kuat melatah wat malu kaum jer....sabo jelah aq..kebetulan sorang pakcik nie plak dpt pengajar yg suka menjerit pas2 minat melatah..aq xleh wat pelah...sabo jelah pakcik..

nak tawu nape aq ckp die kurang hormat warga tua???sbb die tengking2 plak kat pakcik 2....sian btol aq tgk pakcik 2...kalo nak aja 2 wat la cra nak aja...kalo x..xpyh la jd pengajar...pegi jd pengail ker,ternak lintah ssuai ckit ngan org yg suka melatah..erm..kan aq da emo ckit...tp kat sane aq pndang jelah dr jauh....kalo dialog dlm ati mcm2 aq mngata...hihi...pakcik 2 aq agak2 dlm lingkungan 50-60 lbey la..entahlah aq teka jer..sbb cam tua jer aq tgk..kedut2 da timbul..eheh..sbb 2 lah aq kcian.....kalo beliau 2 nk tngking2 kat bdak2 mude...lantak lah...dorang mde lg...huhu..pas2 ble time pakcik 2 nek bukit...lg kuat la die jerit...konon nak tnjuk sore die kuat la katakn...pakcik 2 pon msti la gabra jugak lbeh2 lg kalo tyme nek bukit...sdangkan aq pon nek bukit gabra ape lg pakcik seusia 2....xpikir ker??yg aq heran apesal die tuh xmsuk je dlm kete 2 pas2 aja la pakcik 2 leklok...nie x...die duk kat luar..jerit2...tgk la ckit beza usia hg ngan pakcik 2....pakcik 2 bleh jd pngkat ayh kat ko tawu!!sesuai ke ayh...datuk lah..erm...cam marah jer aq nie??lantak lah..2 bru part nek bukit pas2 tiba giliran parking plak...ble time parking lg kuat die melatah sbb geng pengajar2 sakat die....mmg sakan lg la die...melatah pulak kuar mende2 xbape elok pastu leh wat org terase ati....maybe pakcik 2 saba jelah dpt pngajar cam 2.....naseb bek pngajar aq baik xmarah2....xla gabra sgt aq....mase pakcik 2 blaja kete...aq tgk cg aq dok ngaja sorang pakcik jugak...xmarah2 pon....cg aq duk dlm kete lg tlg pakcik 2.....yg seorang nie...ermm xtawu la aq nk ckp...kuat melatah plak 2...lg la pyh nyer nak xplain..huhu...tp ble time parking 2 ade ke die ckp "aduh org tua nie...bape kali da aq ckp"....ermm...tgk ayt pon da tawu cmner org die....ckp la leklok kalo pakcik 2 ade slh ker...bkn nak tunjuk pon....mulut jer ckp byk...tlg xjugak..kalo cg aq 2...die duk skali dlm kete...aja 2 aja nie...pas2 ble die rase org 2 da bleh wat...die kuar la dr kete...tgk mane yg slh....baik kan???ceh!!promote cg cikit..kui3

bbalik pd citer smula....akhirnya pakcik 2 pon selesai la blaja mmandu tuk ari 2...ari2 len xtawu la cmner...pas 2 smbil2 tnggu cg aq nie mngajar xabes2 lg...pakcik td duk btentang ngan aq..letih kot...die nak bkk menutup air pon xlarat da...pas2 die suruh bdak laki sbelah die...sian plak aq tgk mase 2...naseb baik laki sblah die baik tlg bkakkan...(dlm ati aq...baik gak mamat nie...nk mntak no tepon lah)ahahaha....xde lah..gurau jer....hoho..pas2 aq ckp kat membe aq.."sian pakcik tu..tua2 maseh nk blaja kete..dlu die cri duit kot..skang da ade snang lah"..hoho...sesedap rase aq ckp camtuh...lalala...sbnarnya byk lg adegan yg mnunjukkan beliau xhormat org tua yg aq smpat aq rakamkan...erk rakam??xde lah saksikan..ceh..maleh ar ckp...sbb die bkn pngajar aq...cume aq nak citer la beliau 2 pnah melatah sblah aq dlu...mase 2 aq nk wat amali..nak cop jari la mase 2...smbil2 tunggu jari nak kna cop die melatah sblah aq...mula2 kelakar jugak..dlm ati aq ckp..."laki pon ade jugak yg melatah"..ermmm.. arapkan bdn je bsar...melatah upenyer....pas2 ade plak org yg menyakat nie mle la die kuar mende xbape elok d dgr...aq yg duk sblah nie...bdoa cpat2 la ckit cop jari...xtahan aq dgr die melatah...kang x pasal2 aq msuk skali dlm pkattan die melatah...sbb 2 aq mntak cepat ckit..ahaha.....ok la stakat 2 jelah dlu story aq....aq nie bkn nak ckp yg aq hormat sgt ngan wrga tua,,,tp xde la smpai tngking2..marah2 cam beliau tuu.....akhir kalam...HORMATILAH WARGA TUA~

p/s:aq guna "beliau" biar nmpk cam hormat ckit...alalala~

Saturday, February 7, 2009

++akU terlalu sayang sangat kat die++

Aq sayang sgt kat dia..
Aq sayang sangat-sangat..
Hanya dia tempat untuk aq bercerita..

Aq sayang sgt sama dia..
Bila tengok dia sejuk sangat mata ni..
Tenang betul jiwa ini..

Aq sayang sama dia..
Hampir setahun lebih bersama dia..
Mana boleh aq lupekan die..

Aq sayang sama dia..
Tuhan.. Bantu hambaMU ini..
Berilah aku petunjuk..
Yang mana harusku pilih..
Yang baru atau yang lama...

Aq sayang sama dia..
Sayang.. Terlalu sayang..
Walaupun aq selalu kena marah..
Aq tak kisah pon..
Asalkan dapat bersama dengan dia..

Aq sayang sama dia..
Bila kami berjauhan..
Rindu pada dia sangat mendalam..
Dialah tempat..
Untuk aq mencurahkan segala isi hati yang terpendam..

Aq sayang sgt2 sama dia..
Patutke aq buang dia dari hidup aq..
Patut ke aq wat camtu?
Patut ker?
Arghh... Fikiran aq betul-betul buntu..

Aq sayang sama dia..
Aq tak boleh lupakan dia..
Walauapapun yang terjadi..
Dia tetap dihati aq..

Aq sayang sama dia..
Namanya yang indah dihati aq..
Namanya terlalu enak untuk dihadam..
Yer dielah biskutz chipsmore..
Sejak akhir-akhir ni..
Dia semakin lemau..
Dan terus lemau..
Aq buntu sangat-sangat..
Kenapa dia berubah sampai macam tu sekali..

Kegembiraan sudah tiada lagi..
Dia sudah semakin lemau dan terus lemau..
Aq takut sangat-sangat..
Tak lama lagi aq akan berjauhan dengannya..
Tapi, andainya ada rezeki..
Aq akan tetap bersama dengan dia..

p/s: hohohoho...jgn dilayan beliau sgt..short wayar terputus barangkali..agak mereng~~~

Thursday, December 24, 2009

Kenapa kau datang lagi??

kenapa!! kenapa dan kenapa??
Di saat aku sudah melupakan kau
kenapa kau datang kembali
aku dah cakap mmg aku xsuke kau
xpayah la datang dalam hidup aku lagi
xpaham paham lg ke!!!!
aku taw mmg kau xkan penah paham ape yg aku mintak
aku mmg betul2 dah xboleh dengan kau lg
cukup lah..cukup!!!!!!!!!
ko pegi la cr org len asalkan jangan cari aku lg
aku xsuka taw..xsuka..bencii!!waaaaaaa=(
Ya Allah
aku xberniatt hendak membenci ciptaan-Mu
tapi mmg aku xleh nak bersama dia lg
tiap kali dia datang kat aku
perasaan tak suka kat dye membuak-buak
jauhlah dye dariku Ya Allah
berilah aku kekuatan untuk menghadapi dye
hanya itu yang aku minta dari-Mu Ya Allah
jangan la pertemukan aku dengan si dia lagi
jangan la, hanya itu yang aku minta walaupun aku tahu andai dipertemukan lg
itu takdir-Mu
siapalah aku untuk menghalangnya..
aku hanyalah hamba-Mu yang lemah
aku xkuat..aku taw aku akn lemah bila berhadapan dgn dye
aku lemah di saat dia datang dan aku taw dye akn menang
kenapa di saat dia datang aku yang kena lari dari dia..
kenapa????kenapa??kenapa dan kenapa!!!
sbb aku xsuka dgn kau laa..tak suka PAHAM..waa!!!!
kuatkan la hatiku Ya Allah

....................

kuatkan hatiku..
untuk berhadapan dgn dye di musim hujan mahupun musim2 lain
jgn pertemukan aku dengan ENCIK KATAK,PUAN KODOK,BAYINYA,ANAKNYEE DAN SELURUH 7 KETURUNAN nyaaa...
tolong lah aku Ya Allah..

kerana kau masuk bilik aku semalam, tergendala smua mende aku wat taw x...aduii...syok2 tgh chatting yg ko jln bwh meja aku nape!!waaaaaaa!!!puas hati ko fs,fb,ym aku xlog out..lalalala~~~trus aku msuk tdo..zzZzz..sbb ko aku terpaksa tido kat ruang tamu..isk!...seb bek aku xconference mase tuh,maunya aku nangis naty..huhuhu=)

p/s: pic beliau tdk boleh di paparkan dalam entry ini..HARAP MAAF~~

POSTLAJU???laju sgt ke??

Salam to all bloggers~
arap2 semuanya sihat di sampingan keluarga masing2..hakhak~~

apesal entry kali nih tajuknye postlaju??aku ade wat penghantaran brg ke??kalo ade bila masa??ke ade org anta sesuatu kat aku guna postlaju??xpenah2 lg aku terime..haaaa!!tapi kali nih mmg!mmg betul ade org anta sesuatu kat aku guna postlaju plak tuh..xtaw ar si pengirim anta bile n yang pasti perkhidmatan postlaju nih tak la laju mane pon sbnarnye..ekeke(arap xde yg saman ak naty..ak gurau je)
arini aku telah menerima 1 bungkusan yg d hantar melalui prkhidmatan nih..org first yg perasan ade postlaju dtg umah aku ialah abah aku..so abah aku pon sign la sbg pengesahan..aku mase tu dalam bilik tgh baring smbil baca novel..hehe..then aku dgr abh aku cam sbut nama aku jek..pelagi aku pon keluar dr bilik tnya abah aku nape?then abah aku kate aku ade terime bungkusan dr seseorang..tetibe aku jd cuak,laki ke pompuan nih..??bile aku amik bungkusan tu dari tangan ayh aku..tetibe aku tergelak besar..hahahahahahaha!!!(korang gelak ar gak)...nak tgk cmner bungkusan tuh..lihat bwh~~

skali tgk macam bungkusan mende xelok je..kui3~

hahaha..tulah bungkusannye...tetibe aku jd penasaran nak taw apelah isi kat dalam nih..dengan gelojohnyee ehh silapp dengan cermatnyee aku bukak bungkusan tu perlahan2..then bile aku bkk keluar laa kotak yg kiut miut nih~~dew reben lgg tuuh~~

sape laa yg watkan reben tu yerp

then aku igtkan bila dah buka bungkusan tuh aku dah dpt tgk ape yg di hantar..upenyee kena bukak lg..aku pun bukak laa and hasillnyeeee.......waaaaa!!kuar laa keychain lolipop yg kiut miut..de kaler merah,kuning ngan ungu..aku pon tgelak lg kat pengirim tu..hahaha!!tapi dalam aku gelak aku terharuu dye sanggup kasi aku hadiah nih sempena besdey aku...mesti korang nak taw sape??haha...kalo nak taw sape silakan baca lg..hehehe~~

tersembul kluar natang nih ble aku bukak..huhu

smbil2 aku tgh tgk keychain lolipop tuh, aku perasan de kad dlm kotak tu..so aku pon amik then baca..haha...terharuu gilerr!!!
agak2 sape ek?ahaks!

lepas dh puas hati menelek hadiah dr si pengirim tuh aku pon bungkus la leklok...mesti korang dah taw sape kan..kan.??atau korang tak taw and korang nak taw sape kasi??hahaha...budak GROUP 1991 yg kasi kat aku..???cube teka sape???hahaha...sbnarnyeeee c!k s!T! YoHaNa AkMaL a.k.a c!k sL!fEr kasi!!!waaaaaa!!....sl!fer kalo ko baca blog aku makaceh byk2..terharu gileee aku ko taw!..gado2 ngan ko pon aku taw hati ko baek..ekekek..aku igt ko dh lupe besdey aku coz ko xwish pon..upenyee ko nak suprisekan aku..waaa nak jumpa ko!!hehehe~~btw,thanks a lotssss!!!muahhhhh!!http://emo.huhiho.com

oke dlu stakat nih..korang pon dh taw sape yang kasi kat aku kan..dis year aku terime 2 hadiah besdey dr dak grOup..terharu + xsngka gilerr gilerr!!thanks again korang especially to yO n yana=)

Wednesday, December 23, 2009

CoNFeRencE-->GaTHeR!NG??

salam..=)

huhu..jam sudah menunjukkan pukul 3.10am tp aku still xtdo2 lg..ape la nak jadi nih..mane xnyee tadi cf ngan dak2 grOup pasal gath besar-besaran2..nak tergelak golek golek aku sorang2..cf nih mmg xjangka pon nak adekan mlm ni coz cf sbnarnye xmas n!h Jam 10.30 mlm..camne terhasilnye cf xd jangka nih bile aku tgh ym ngan nanie..then cite pasal gath yg nanie pegi mase kat melake baru nihh..waa gath tuh mmg aku jeles gilerr gilerr ar, sheikh blnja dorang men bowling..waaa bestt tuhh coz aku xpenah men bowling..haha..agaknye kalo men naty seme bola boling tuh asek masuk longkang je kan?..tp kalo xcbe cmner nak taw kan??hehe..ehhh aku nak cite bowling ke cite pasal gath besar besaran nih??huhu=)

oke2 berbalik pada cite td..mase aku maseh ym ngan nanie tetibe nanie ckp ar yg kte slalu wat gath jumpe sorang dua tiga empat lima enam ++ org jer..so pekata kita wat gath besar2an n kali nih kena menginap..nanie pon stuju aku pon stuju so berangan laa aku ngan nanie 2 org..aku ckp kat nanie nak wat kat p@nt@!..smua nyee nanie stuju coz dye terlalu xcited..hoho
Di pendekkan cite d sebabkan penaip mls menaip,aku pon wat cf xrasmi pd pukul (lupaa???)..mase tu yg ade dila aku and nanie..so kteorg gtaw laa kat dila nak wat gath besar besaran dilaa pon setuju gakk..aku ckp nak wat kat p@nt@! dye kate okess je leh coz naty leh wat BBQ skali..cite pnya cite gelak pnya gelak masuk sheikh,aredya,n tikah..(xtaw urutan sape masuk dlu)..pastu kteorg gtaw la nak wat gath tu kat pantai...eh lpe plak aku sebelum dorang b3 masuk kite org ade cadangkan nak wat kat kelantan coz dak grOup ramai duk klntan..n kalo jadi nak wat bulan 5 next year coz ramai yg cuti..(raseeenyee)
then melalut ar kteorg berenam..sheikh nak wat kat hut@n kate nyee,pastu l@t@..aredya plak kat a!r terjun aku plak kat p@nt@! then abis seme melalut..tapi naseb bek sempat diselamatkan kalo x jawabnyee xbercerite ttg gath nih..huhu~
kalo lah gath nih jadi,t!kah janji akan sponsor a!s-kr!m tuk kita!!!dgr tuu seme!..haha..so arap2 jadilaa ekk..bkn ape plan awl2, mane la taw naty korang leh gtaw parents masing2 awl2..n aku pon xtaw laa sama ada menda ni akn terjadi atau x..arap2 jadilaahhh cz nak jumpa korang ramai2!!!huhu

k laa pjg plak aku bercerite mlm nih..coz terlalu boring that why aku post entry bru nih..pape pon dak GROUP 1991- Jumaat nih de cf kol 10.30...arap2 aku bleh on9 n arap ramai yg x bute..ahaks!
okesss stakat nih dahulu..

salam~~smileeeee alwayssss~~~

uS!a dAh meN!ngkat

salam..
yeah!!

walaupon aku taw besdey aku dah lepas, tp aku still nk wat gak entry nih psal mase besdey aku,aku kat kampung..so cmner nk apdetkan??http://emo.huhiho.com
tiap kali besdey aku,msti smbut kat kampung..mane xnye besdey bln 12..bln 12 plak cuti sekolah so blek kampung la family aku..http://emo.huhiho.com

bru nih family aku beli KFC smpena celebrate besdey aku then mak sdare aku beli kek..semenya aku makan ckit jer..nak taw nape??http://emo.huhiho.com

coz aku hepi sgtt besdey aku kali nih first time aku jumpa liyana dak grOup..mlm sblum tuh punya la mesej nak jumpa..mase tuh 2-2 redha je kalo xdpt jmpe esokkan, tp at last dapat gak jmpe..
kebetulan mase yana dtg ujan plak http://emo.huhiho.com so nak snap pic pon xtaw nak amik port mane yg sesuai..tp demi nak wat dak2 nih jeles kiteorg amik la jugak http://emo.huhiho.com

pape pon kpd sape2 yg wish aku baru nih thanks a lotssssss
especially to my bestfriend NURUL LIYANA..http://emo.huhiho.com

n kpd dak2 GROUP 1991 yg call,yg sudi nyanyi,msj,testi kat fs,fb thanks ye..walaupun kite xpnah jmpe tapi rase cam dah rapat sgt ngan koRang sume..
http://emo.huhiho.com

to yana gRoUP 1991 thanks for the present..really appreciate it a lotss..http://emo.huhiho.com


~aku akn simpan adiah nih elok2..hehe~


k laa dlu stakat nih..jmpe d len coretan=)

Saturday, December 12, 2009

o f f l ! n e =)

salam..

ooyeah!!
nampaknye blog ini akan d tutup smentara wktu d sebabkan ketiadaan bekalan elektrik untuk tempoh seminggu..aaaahttp://emo.huhiho.com

wahaha..jgn caye ak tipoO saje..ade ke elektrik xde smpai smnggu..kalo ade pon kes x byr bil latuh http://emo.huhiho.com

ekceli aku nk balikk kampongg..rndu kat tok ayh kat tok mek..dh lah rye haji bru nih x dpt blek dh..so mase nilah nk melepaskann anginn erkk mksudnyaa angin rinduu..hakhakhttp://emo.huhiho.com

so mls ckp byk..cume nk gtaw aku nak balikk kampungg jekk..oh yeah~!!tralalalahttp://emo.huhiho.com

p/s: sok nk blek kg..bj 1 habuk x packing lg..huh!kalo de org gaji xpe gk..aduiihttp://emo.huhiho.com

Tuesday, December 8, 2009

CreDit 2 c!k sL!pEr=)

Salam seme..
u see nilah keje c!k sl!per kte tyme cuti tuk grOup 1991
rajin tol dye wat mende2 nih seme
tp byk lg yg dye wat aku amik yg nih jela coz aku hnya ade dlm graphic pic nih jek..hakhak
agak2 aku yang mane 1 ekK..??
of kos la c!k kEladY tuh..elOk2 aku letak nick lady jek xpsal2 dpt sjenis tumbuhan plak
c!K Sl!pEr nih mmg ske ejas2 name org dlm grup
abis d ejasnyee ikut kesesuaian dye haha
tp asl pic aku tuh ade tnda bulat cam aku nih dh mati jek
sampai ati ko c!k sL!per aku taw la aku lame x msuk grOup..kehkeh

slain tuh dye ade gak create pic yg mngikut bln kelahiran
contohnyaa cam pic kat bwh nih

haaa kalo yg nih mengikut bln kelahiran plak
msti korang dh taw dh yg mane 1 aku kn
c!k KeLady 2 aku lah
d sebabkn besdey aku plg lmbt dlm grup 2..[yekew?]
dats yg dye ltak aku yg last skali
xpe ar pic td dh first ape slhnyee kali nih duk last plak
igt manusia tdk selalunyaa di ats ada ketika mereka pasti berada d bwh jua
hakhak tetibe jek kan..=p
tgk la seme name2 2 abis d ejasnyee..pape pOn thanks a lotss c!k sl!per~!!
ble aku tgk pic aku dlm tuh,comey gak aku dlm pic tuh kan..haha [kelihatan perasan di situ]

sekian shj tuk kali nih..x2lly mende 2 nak kata baru d wat x baru gak nak kata lame x gak..sedang2 lah..cume aku jek apdet lmbt..thihihihi~!!^_~

salam 1 Malaysia(",)

cuti yg membosankan=(

assalamualaikum seme
sory2 lama x apdet blog
i'm quite lazy erkk i'm quite busy lately
dgn xm lg bru nih tp dh lepas dah
rezak pon dh dapat
nampaknya aku kena work hard lg lah cz next year dh nk xm
matii kering aku kalo x pass naty.hoho

.............................................................................

eh,korang tak pelik ke tjuk entry len cite nye len=p

x2lly aku nk luahkan perasaan nih
bkn perasaan cinta,benci mahupun sayang n yg seangkatan dgnnya
aku cuma nk luahan kat korang yg cuti yg sdang aku alami nih mmg sgt3 membosankan
xtaw ar nk wat pe dahh..
asek2 on9 jek kejenyee, jab2 lyn fs,fb,ym xpon bc blog org
tuk pngetahuan korang seme
aku nih rajin baca blog org jek blog sndiri yg tak d hapdet x sedar2..hehe
cuti nih pon aku mengadap gak buku ckit2 jer..
tp apakan daya,penangan siber lbh kuat dr pnangan stdy.haih pe nk jadilah aku nih..hikhik
kekadang tuh aku layan cite korea jekk..pnjam ngan kwn aku..hakhak
yg aku xbleh blah nyee abis CD2 yg aku pnjam tuh aku burn..haha..
haipp bkn aku burn dlm api yg marak tuh..lbh kurang cam lanun cetak rompak tuh..kui3

adeihh~~
nampaknyee lmbat lg lah aku nk smbung stdy blek..next year plak
apelah aku nak wat dgn cutii yg maseh berbaki nih
nak g jalan2 pon xleh coz my sis fnal xm.ermm
so duk umah jela diam2 yerk
tp x saba nk tnggu 12/12 nih coz tmpat keje ayh aku de wat family day then esokkan nye kteorg balekk kamponggggg
bila aku dah duk kat kg brulah berenti tabiat tdo lewat aku nihh..
coz kat kg mane adenye tenet2 nih.haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nampaknye duk diam2 jela aku kat kg naty
usha2 mende baru yg ade kat umah nenek aku naty..hakhak
sheikh kata kalo aku free2 dio nk wat gath kat klate
tp aku x sure leh join ke x
asl jangan wat kat kbmall lg sudaaa..huk3

nampaknye pjg la plak aku menaip pg buta nih
skang dh kol 2.14 am tp mata still x ngatok2 lg
d sbabkan keboringan aku mencapai tahap dewa dewi
terdetik la gak kat hati aku nih nk hapdet blog yg sudah sedia bersawang nih
pape pon layan jela entry bru aku nih
naty xde la korang kate aku x hapdet lngsung plak..haha

k all babai..salam^_^

Tuesday, August 18, 2009

++ErK..ApEkAh..??++

salam..

hye..pekaba seme???sehat???
aku sehat stakat nih..alhamdulillah=p
kalo sape2 yg rase xsehat 2 cepat2 la pegi jmpe doc al-maklumla skang nih kan musim H SATU N SATU...n skang nih sape2 yg xbli lg mask 2 bek g bli skang..sbagai langkah bjaga2...haa sbut ttg mask nih aku de cite nk kabo kat korang...d sebabkan aku xde lg mask aku pon nk g la beli mask kat koperasi sek ak..smbil2 g bli tuk kengkawan aku skali..maklomla kat sek aku kebanyakkan smua dh pakai pnutup mulut tu..skali tgk cam doc gigi..ekeke..dak2 klas ak pon da byk yg pakai,aku jew wat slamber cicak lg..kekadang tu de gak kwn2 aku tnya ko xnak pakai kew??jwpan aku naty2 la..sok2 la...smpai nak cuti xpakai2 gak aku nih...d sebabkan smua dak2 klas aku asek tnya jew, kteorg pon bpakat nk g bli kat koperasi,murah ckit 70 sen jew..murah kn??kn??sape yg rase nk suh aku bli tu,, ulur2 la duit tu xkan tuh pon nk kna aja gak..hehee~

haa smbung lek citer
pastu g la koop...
mase 2 de cg jihan yg jaga...
then kteowg pon mntx la ckp nk bli mask...
then taw pe cg tu ckp....
"haa nk bli pe nih??"
"nk bli mask"
"mask??"
"haa mask xde maskara dew"
erk,apekah..??
aisehla...
upe2 nye mask dh abis daa..sabo jela..
terbantut niat murni lg suci aku tuk bli mask...



ermm 2 jela citer tuk arinih...adiosa^_^

Monday, August 17, 2009

++GIVE THANKS TO ALLAH++

salam semer~!

huhu...kali nih layan youtube la plak ek,
mls nak type pjg2...
ekceli ak cume nk kabo yg ak ske ble dgr vd nih..
first tyme ak dgr kat enset kwn ak...
mule2 ak xtaw sape pnyanyi die n then ble ak tnya sape pnyanyi die,
kwn ak pon ckp la MJ..
mule2 tkejut gak ak,
cam xcaye jer..maklom la mase 2 ak blur2 ckit sama ada Mj nih islam ke @ sbaliknya..
pas ak dgr die alunkn lgu "GIVE THANKS TO ALLAH",
brulah ak cye yg die islam...=p
sore die mmg merdu la..
kalo die mengaji msti sdap gak sore die kn...
tp nmpknye,
tuhan lbih sayangkn die...
pape pon layan jela lgu nih...
salamm;p
erk,tletak 2 lak vd...layan sudae=p


Sunday, August 16, 2009

++CaNtEkK x TeMpLaTe bRu aKu??++

salam seme~~

haha..
amacam ngan rupe bru blog ak nih??
ade baguss..??
ape..???
xcantekk..???
huh!penat2 ak melilau usha2 layout nih korang kate xlawo...xpe2~
huhu~
bg ak lawo dh..korang jgn nk prtikaikn,nih blog ak kan..bkn blog korang..ekeke

arini asek duk mendecorate blog jer..
kre b'jam2 gak la ak duk dpn pc nih..
dr pkol **.00 ke pkol **.00...
haa lame x..??lame kan..
kre ak dh bpuas ati pas make up blog nih...
bosan asek tgk layout lame jer...smpai ak xlalu nak post entry bru...huhu..(alasan smata2!)
mulai skang ak nak post pendek2 jer...
xmau pjg2 dh...caye x???
haaa tgk la naty...

k r ek cau dlu..de mse ak apdet lg...daaa n salamm...samat bhujung mnggu uolss~~
:adekah ak dpt tgk episod akhir pilih kasih mlm nih..??uhuk2~

++bizi+bodi+bodi+sibuk+bizi++

salam seme~~

pekejadahnye tajuk posting cmtuh? sekati ah blog ni blog aku kan.. biaq pi ah aku nak tulih tajuk pa pun.. hahaha..


pepun kepada peminat2 diluar sana harap dapat bertenang..naty aku sain la mane2 autograf,poster2 tu ek.. hehehe.. sorila sebab lama tak hapdet blog nih..i'm quite bizi bodi la skang ni.. berlaga2 program.. daripada pagi sampai ke malam..dr mlm smbung lak ke pg..dr pg bw ke tgh hari dr blablabla...pndek kata,x gi tmpat len dh mlainkan tido,mkn, tgk tv..hehe.. berenti solat ngan makan jer.. fuhhh.. emang bizila.. letih upenye jadi pelajar cemerlang ni.. hahaha.. ceh!agak2 ah.. takkan la tido je manjang.. ade la aktiviti yang mmbuatkan ak bizi..mane leh gitaw kat korang seme..kalo ak gitaw pon bukan korang nk tolong kn??kn..??takat cakap tolong tengok.. tak payah la.. tu lawak lama la wei.. orang2 zaman dlu jer pakai lawak tu.. hahaha..

kire lame gak ak xhapdet blog nih kan???4 bulan tuu..mcm2 mende jd kat aku...tp xbkesempatan nk citer kat blog nih..xpelah naty ak akn rajin2 kn diri apdet blog nih...dak2 grup pon slalu ckp "lady ko dh lame xapdet blog,ble nk apdet??" "lady ko xapdet blog ker??" "lady ko x blablabla"..huhu...yer2 see arini aku dh apdet...saje jer tetibe arini nih mood aku nk mnulis membuak-buak...k la dlu stakat nih len kali aku apdet lg..

adiosa^_^

: esei xsiap lg,sok kna anta dh~



Monday, March 16, 2009

++tEst JPJ++

huwarghh~~
demam result pon xabis lg...smbung lak ngan test jpj...tp alhamdulillah..aq lulus..naty kuar la lesen P aq...syukur2..

tp aq nak citer gak la pngalaman mase test td...tkut giler2...sbb org kata jpj kan garang misai tebal pkai bju black2 gitu..hehe..tp smemangnya xlah spt yg aq sngke...naseb bek kali nie jpj xlah hot maner..suam2 kuku jer..hehe...arini aq bgun awl lg nak bsiap2 tkut gak aq naty kalo kelam kabut...mesti ade yg ttinggal pnyer..so aq dh bajet nak siap awl2 sblum cg memandu aq dtg..dlm kol 8 aq dh siap smuaa...tnggal kasut je xpkai lg...hu3

D pendekkan citer..smpai la aq kat institut memandu..gabra thp gaban tol...aq xtawu nape isi borang pon ketaq2...mcm laa jpj dh dtg...pas siap isi borang smua..cg suh kteowg2 tnggu kat litar..naty die kasi no...pastu mase nek kat litar ramai gak la org tnggu nak test kat tmpat menunggu tuu..aq ngan geng2 len duk blakanggg skali..xnak la duk dpn...xde klas...he3....pastu tunggu punya tunggu cg kte org pon smpai laa pastu die kasi no sorang2 satu..aq dpt no 20..ceh! aq bajet awl la siap arini konon2 sbb no 20 kn..uper nyer die plih scara rawak aka rambang..herrmm...nak tawu nape aq ckp cmtuh..baca lg smbung die..Pastu kat2 kul 10 lbey...jpj ngan bangga nyerr dtg ke litar smbil nek kete..kete apetah xtawu...tp besar laa ade word JPJ BESOR2..gulp~~adelah dlm 2 buah...ble sorang2 kuar mke mmg x bley belah...xsnyum lasum tp trus msuk kat kaunter khas tuk jpj...pastu die suh smua beratur...nak sahkan no n tndatgn kott...entahlerr.....sbb mase turn aq die ckp "nur kete no 20 yer"...ha3...zmn ble lak org pnggil aq nur..ko org ptama la abg jpj..huhuhu(encem tol jpj nie..mde lak)...wahahaa

Lepas smua dh siap sahkan no...tnggu la plak kteorg sbb jpj duk isi perut dlu..senang nak jerkah org naty kot..hehe(xdelah)...Jam pon tepat menunjukkan angka 11 pg..bru laa ketua die stat pnggil no...naseb bek bkn no aq lg...aq xbsedia lg..nak tgk org len wat dlu...bru aq leh tiru..hehe...D sebabkan smua bdk2 yg test arini ramai,,adelah dlm 90 lbey2 so die kumpulkan sekali gus bdk2 suh bkumpul kat bwh garaj..lebar gak la garaj 2..so leh msuk ramai....aq kan duk blakang skali...so bdk2 yg x ckup kusi nie die kna p amik kusi tambhan laa...yg duk blakang aq nie plak smua bdk2 laki....byk mulut tol...wat lwk pon byk...yg aq nie pon satu..asik gelak jer pasal...aq mmg xleh bla tol kalo org wat lwk..huhu....mula la nak ketawa...he3......so ilang la debor aq skali skala...D pendekkan lg citer no aq pon dpanggil..NO 20!!hu2..aq pon bgun laa dlm ati xpyh ckp la...tkut mak datuk!!bdk2 laki byk mulut blakang aq tuu ckp "eh nape bukan no 27...no 20 lak"...huh!byok sgt ckp...tnggu la no ko lmbt lg..huhu....pastu die suh test BUKIT ngan PARKING dlu..alhamdulillah..bukit aq lepass...bese kalo aq nek bukit..ade bunyiii aq press minyak kuat2..tp kali nie smooth lak..maybe sbb jpj duk sblah kot..hihihi....pastu bab PARKING lak...abg jpj encem la plak jaga kat pndok 2..huhu...naseb bek aq lepas gak....die ade gak aja cikit...bek tol ko nii jpj...siap aja aq lak!hu3...pastu selesai la smua bab BUKIT ngan PARKING..aq tgk kat borang tuu tnda LULUS...waa..aq pon xnak xcited sgt sbb jln raya aq xwat lg..gulp~~

Cerita pon d pendekan lg..aq test jln raya kat pkul 4 lbey tawu..waaa!!! bpk lama tunggu..nak ttido dh..org len ramai dh siap pastu blk dah...kre aq 10 yg last ar..pastu die pon pnggil NO 20...maleh tol aq nak pegi...xde smangat letih menunggu jerr...dah la 1 kete ade 2 org JPJ skali gus..Ya Rabbi...sorang sudah la..nak byk2 dlm kete wat mende..he3..sorang duk sblah sorang lg duk blakang(abg jpj encem 2 la duk blakang)..haha...tkut tol aq msuk kete..yg jpj blakang 2 pon suh baca bismillah dlu..pastu aq btulkan cermin blakang n sisi pastu ade ker aq nak stat kete dh..lpe nak pkai seatbelt daa!!haha...mangkuk tol..yg jpj kat blakang 2 pon tgur laa "eh nie xpkai ker"??(smbil tnjuk kat seatbelt)...hoho..malu weyh..aq jd amnesia smua dh..sbb ptg sgt kan..pastu kete pon bgerak laa....mase dlm kete eh ramah lak jpj nie...die tnya rezak aq dpt bpe then aq jwb la dh die tnya..pastu eh die tnya...(ikutilah dialog d bwh)

jpj encem: naty kalo dh dpt lesen nak beli kete ape???
aku : ha? ermm xtawu la..kancil je kot..(tkut gile aq nak jwb)
jpj encem: beli la kete myvi ker..
aku:ermm.. xtawu lg la..

haha..senang jer aq jwb..mase tgh tkut aq xleh ckp byk2..aq nak concentrate pd pemanduan nii..jgn la bsembang...huhu..pastu jpj sblah aq lak menanya..

jpj : xkan nak pkai gear 1 jer...
aku: bleh tukar gear 2 ker??(bek aq mntx kebenaran dlu)
jpj : tukarlah..slow jer kete nie..

ermm...aq pon tukar la gear 2...nak sgt gear 2 kn...pastu aq tekan mnyak..suh kete 2 smooth cikit...pastu jpj sblah aq nie tnya lg..eeeeeeee mencikk toll..(sabo2..kang xlulus mati aq)

jpj : nape slow jer kete nie..
aku : ade kete kat blakang nk lintas..biar die lalu dlu..
jpj : awk jgn laa bg die lintas..bwk cam bese jer..men minyak 2 ckit
(ler dah org nak lintas xkan nak bwk laju..naty aq xsmpat nk brek lak..langgar naty..2 aq slow..(dialog dlm atila..hehe)
jpj blakang lak bsore : kete nak melintas ker memotong??
aku : haha..memotong...(malu tol..apesal la beliau duk nyakat nie ..aq panic)

sbb kalo org2 klate...kalo kete nak memotong slalu gne "melintas jer"..huhu..ummi aq pon slalu ckp cam tu gak kat abh aq.."lintas la kete tu"..haha..aq pon gne la word lintas gak...ikut dialek klate..so jd terikut2..kete nak motong ckp kete nk melintas lak...huhu..

last2..dua2 jpj skali ketawa...eeeeee...perli aq latuh...pastu yg blakang 2 ckp lg.."awk jgn la panic..buat cam biase jer..jpj nie bkn mkn org"...aq pon "ermm"...huhuhu...xde modal tol aq nak sembang...pastu aq pon smpai ngan slamat...enjin mati jab mase nak nek bukit kat institut memandu 2...waaaaaaaa...sadis toll!!akhirnya,,aq pon nk pendekkan lg citer nie...maleh nk menaep dh...cikgu memandu aq pon anta la blk...blk dlm kul 5.30 bru smpai umah..2 pon ade lg yg xtest lg..sian tol...pastu cg aq mntak i/c ngan gmba..ckp nak wat lesen..aq pon kasi la i/c ngan gmba..pastu balik la..mkn..tdo..huhu...

sekian..tamat~~~~

Thursday, March 12, 2009

++tiaDa kOmeN++

arghhh!!

kalo ikutkan ati aq nie...aq xnak pon mengulas lebih lnjut ttg rezak...

sbb rezak aq xlah segempak rezak korang..

aq x straight's A pon...

kalo ade A pon bape kerat jerr...

sape2 yg tawu rezak aq tuu..korang mmg insan terpilih la...

aq malu laa nak gitaw korang..mmg tobat aq malu..

aq bajet len...len yg aq dpt..

tp nak wat cmner...aq redha ngan qada dan qadar-Nya

tp bila aq pkir2 balik...dh xleh nak ubah dh..ckp la byk mane pon...dh 2 yg aq dpt..nak wat cmner..

mungkin nie bukan rezeki aq lg..aq pon xtawu nak apply ape yg sepadan ngan rezak aq..

so pade korang yg straight's A tu..TAHNIAH yer!!

kat aq nie TAKZIAH jelah..

sekian..

Thursday, March 5, 2009

++TrUe LoVe++

~salam semua~

hoho..kali nie kte lyn gmba la plak...konon2 ade la gk yg aq nie apdet blog...entry kali nie menceritakn ttg "true love"...nape aq letak cmtuh sbb pic2 d bwh nie mnggambarkan kasih syg seorang ayh kpd ank,kasih syg ank kpd ibu dn kasih syg si suami jua kpd isteri yg cacat..ermm kurang upaya lah sedap cikit..pic kat bwh nie smua mmg aq tabik ar kalo ade org cmnie dlm masyarakat kte...bukan aq kata xade...ada...tp kebarangkalian nk jmpe org cmnie amt tipis..sO kali nie kte tgk pic di bwh ni..si suami snggup mnjaga isterinya walau bagaimana keadaan skali pun..sedangkan yg cukup sifat pon xmampu nk bbuat demikian..bahkn snggup bercerai lg...hehe...pape pon kte layann jelah gmba2 kat bwh nie..


++hepy jer wlapon beliau dilahirkan serba kekurangan++

++beliau maseh mampu berjln sndiri w/pon dgn bntuan alat tersebut..igt snang ker nk jln cmtuh??letih+penat sudah tentu ade++

++inilah kasih syg seorang ibu terhdp anak nya..w/pon dlm bagaimana keadaan sekalipun++

++tolong menOlong amalan mUlia..hehe++

++ape tuu...xnak hurai lbey2 lah..aq xde pngalaman..tgk pastu renung2kn++

++cOmel..senyum jer ble dh kuar++

++inilah kasih syg seorang ibu..sentiasa bsama ank walau ape keadaan skalipun++

++xpe2..layann++

++so sweet++

++kasih syg seorang ibu skali lg..snggup dukung ank die w/pon terpksa mnggunakan tgn tuk bjln++

++sentiasa bsama walau kemana-mana pon++

++ermm...so sweet++

++snggup memandikn ank die walaupon terpksa bsusah pyh++

++jelas terpancar kasih syg seorang ibu++

++^_^++

++keluarga bhagie++

++kuat suami die tuh..bwk baby lg dukung isteri lg...kalo ade lah cmnie..mmg aq tabikk hormat lah++

yer..itulah sedikit sebanyak pic yg jelas mnggambarkn cinta sejati...sama ada ia hnya lakonan semata-mata..itu aq x tawu lah...hehe..tp think positive ok..anggap lah yg si suami nie amt menyayangi si isteri dn snggup bkorbn w/pon ape jua kondisi..sekian shj tuk kali nie...daa

Tuesday, March 3, 2009

++TaG MeNGeTaG++~

~hok aloh...kna tag lg...kali nih nina lak tlah mengetag aku..xpelah aku jwb la tuk mgambil hati si pemberi...org memberi kte merasa...ehh silap 2...org memberi kte menjawab...ngahaha..nie aq nak menjawab lanie..pape pon kte zasss!!~

1. Do you think you're hot?
++hot??...aq mmg hot la kalo kna hot water...jgn ckp la nape aq hot wktu tu yerr...bley merah pdn muka aq time 2..panaszz!!++

2. Upload a favourite picture of you
++ish..nak kna upload2 plak...lyn pic nie jelah..kui3++


3. Why do you like that picture?
++kenangan ngan kwn2 aq tuh..gue kangen bangat sama lo smua++

4. When was the last time you ate pizza?
++weyh pizza...boikot3!!(cam x phm soklan jer aq nie)...die tnya kali terakhir aq mkn kn???OoO kalo last time aq mkn pizza hut ermm mmg lame benor la...leh aq katakan pizza yg aq mkn dulu dh dihadamkan dlm prut aq..bwahaha++

5. The last song you listen to?
++bestfriend-kiroro++tringat kat bestfriend aq..miz her sO much++

6. What are you doing now besides this?
++ber"yahoo messager"++

7. What name would you prefer than this?
++akma a.k.a atul++

those who will be tagged :

cik izz a.k.a tirai destinasi
bro faiz a.k.a penjual lemang

(aq nak tag psangan nie jelah..hihi)

8. Who is no. 1?
++org serumah..vaahaha++

9. no. 3 is having a relationship with?
++ble result nak kuar agaknyer++

10. Say something about no. 5?
++best gak kalo dpt mkn aiskrim mase nie++

11. How about no. 4?
++ermm sedap nyer ikan msk sweet sour++

12. Who is no. 2?
++bakal abg ipar..wahaha++

~selesai suda tag mengetag nie...
~terima kasih daun keladi~
~len kali tag la lagi~

Saturday, February 28, 2009

++NaPe AkU aSek KnA tAg jE++

hoh...ni so lg tagged dr bkl abg ipor...kui3..aq asek kna tagged jer nie apekehe??...(ceh!pdahal bru 2x kna)...xpelah aq jwb la jugak tuk amik ati die..amik ati??oh!!nonono..die dah ade buah ati...2 hnya simpulan bahase...pape pon lyn jelah tagged dr beliau nie......maaf......arini sy skema...tuttt~

1.What have you been doing recently?
wat2 xtawu plak...mengOn9 lah..

2.Do you ever turn your cell phone off?
ble xde bateri...turn off la phOne 2..

3.What happened at 10am today?
tgh mkn pagi...nape??nak ckp aq break1 lmbt la tu..ade aq kesah!

4.When did you last cry?
pas kuar dr prut mak aq...ha!!2 la yg last skali aq cry..caye x???bek jgn caye,,

5.Believe in fate/destiny?
I believe i can fly...hU~

6.What do you want in your life now?
nak bjaya menjejak kan kaki ke menara gading..aminn

7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
U can stand under my umbrella..ella..ella..eh ella...

8.What's your favourite thing to do on the bed?
guling2 last2 jatuh katil...wawawa

9.What bottoms are you wearing now?
aq pkai kain skang nie...nak tgk bukti??meh dtg umah aq meh..

10.What's the nicest things in your inbox?
entoh ler...message dr kwn2 lame la agoknyer...

11.Do you tend to make the relationship complicated?????
ikan masak sweet sour pon sdap kan??(aq xbape phm ape die tnya)

12.Are you wearing anything borrowed from anyone?
erk...ade kott..borrow my sis pnya..kwang3

13.What was the last movie you caught?
aq xsmpat nak tgk movie la...on9 pnya psal..kui3

14.What are you proud of?
I'm prOud 2 be a human..alalala

15.What does the oldest text msg in your inbox say?
Lady mr.a meronta2 cri ko suh unlock balik topik die yg hot 2..wahaha...from NUR LIYANA (FS)

16.What was the last song you sang out loud?
lgu ape ek???tawu la lgu ape...amnesia sbntar

17.Do you have any nicknames?
adik@akma@atul@lady bumi

18.What does the newest text say and from who?
Askum akma...rezak bkn kuar 28/2 nie lah-->rakinah geng bdk memandu..

19.What time did you go to bed last night?
kat kol 1 lbey pas abis msk kuey tiew..kui3

20.Are you currently happy?
xde mase aq nak happy...result nak kuar dh weyh...isk3

21.Who gives you the best advise?
sebuk jelah nak tawu,,,

22.Do you eat whipped cream straight from the can?
ermm...nyum2..mkn aiskrim mmg sedap lah..(tetiber!)

23.Who did you talk on the phone last night?
xsmpat nak talk2...bateri fon aq dah kiok..

24.Is something bugging you now?
rezak nak kuar weyh...tlg lah aq...cam2 prasaan dh nie..aiseyy

25.Who was the last person to make you laugh?
perlu bagitau ker??xpnting pon kn..

~fuH abes pon tagged nie..bpeluh aq nk jwb...kat bwh nie smua mangsa2 yg bkl aq tagged...bwat jgn xbwat!!!~nie smua aq men petik jer...arap maaf++

~nOraIn~
~aMaNiNa~
~saFwAn Da GrEaT~
~fAa faTiN~
~MegAt~
~Ku IzZatI~
~NaSrUn~
~NuR aReEfAh~

Tuesday, February 24, 2009

++KaLauLaH Aq JaDi......TaPi..++

huuhuuhuuu~~(cam serigala pon ade)
ehem2...+_~

assalamualaikum smua..

kali nie rase cam nak apdet blog plak...xde kije nak wat bek aq ngarut ngan blog jer...hnya blog jer memahami perasaan aq..kan blog kan??betul3(blog aq pn jwb)...ermm..bley kre lame gak la aq xapdet blog nie...sory yer pd peminat2 blog aq nie...(ceh pdhal bru smlm apdet)....tp ade aq kesah ker..aq nak apdet ke xnak apdet ker..nie blog aq kan..aq pnya suka lah..korang pdulik ape kn??..hohoho...psal entry kali nie aq terpangil tuk menaep ttg cita2 aq...aq pon kekadang buntu gak ngan cita2 aq nie....mngkin sbb aq nie pkir negatif kot..kan3??nie hnya spruh dr cita2 aq..ade byk lg..ahaha..cita2 tnpa usaha tdk menjanjikan apa2...INGAT!!

++kalaulah aq jadi DOKTOR mmg best++
~sbb dpt merawat org2 skit~
~pndapatan pon lumayan~
++tapi aq nie jenis++
~yg tkut darah..tgk darah ckit mula la mata bpinar~
~aq mudah gementar ngan org yg aq xknal..cmner nak inject org naty~
~aq xbley bau obat sgt..nek loya~
~bley ker aq jd??~

++kalaulah aq jd PRAMUGARI pon best++
~ley kenal negara org~
~ley nek flight~
~bley jmpe ngan mcm2 jenis org~
~bley pkai skirt...plezz..!!(nie aq xnak)
++tapi++
~aq nie cam xckup ketinggian..so xpyh nk mimpi lah~
~aq nie tkut nek flight..kalo aq nek mula la tbayang flight nie akn terjunam naty~eish2
~aq xbape reti nak speaking sgt~
~aq pon xbape reti nak bramah ngan org~
~so lupakan jelah~

++kalaulah aq jd CIKGU++
~haa yg nie aq ske~
~bley mendidik ank bangsa~
~bley share2 ilmu yg cg aq ajar dgn generasi sterusnya~
~bley knal gelagat manusia~
~agi pon ske men conteng2 ngan men kapur~
++tapi++
~aq nie agak malu ble bhadapan ngan org..cmne nk jd cg kan??~
~aq plak kekadang ske marah xtentu psal...xpsl2 aq marah plajar aq sndiri...kang kna saman lak~
~better biarkan dlulah~

++kalaulah aq jd CHEF++
~aq ske masak2 nie~
~agi pon kalo jd chef ley mncuba resepi bru~
++tapi++
~aq reti msk jer...aq xreti nak siang smua..kalo xsiang cmner nk msk kan??~ishh
~aq ske memask..tp ble dh siap msk...malas plak nak mengemas...adeyy~
~biarkan dlulah~


sO..??ape kelebihan yg aq ade ek??aq pcaya stiap mnusia yg d ciptakan Allah ade kelebihan masing2..dan ade kekurangan tsendiri...sO skang aq pon xtawu ape kelebihan aq...aq jd buntu plak...cam xde hala tuju jer aq nie...hak3...pape pon mulai skang aq kna merancang tuk mase dpn aq...cz skang masenyer smua bdk2 sebaya aq dah nak bwk hala tuju masing2..aq pon harus pndangan ke hdpan...fuhh...nO Idea dh...pape pon smoga cita2 aq tcapai suatu mase naty..aminn

Monday, February 23, 2009

++PeNanTiAn E2 1 pEnyEkSAan++

salam smua...

hU~entry kali nie aq nak citer ttg penantian.....bkn lgu penantian yg bienda nyanyi 2...penantian len..aq sdang menanti sesiaper???oh!!tidak2..nape aq ckp penantian e2 1 penyeksaan...???ha!!nilah yg aq nak citer...mmg btol la ape org kata pnantian 2 mmg satu penyeksaaan pon..aq rase cam kena seksa jer kalo tunggu beliau nie...................iaitu~~~~~JENG3!!


KAK LA~~waaaa....cg memandu aq 2...bkn ape slalu lmbt..jnji pkol len dtg pkul len..

arinie lmbt agi...bese pg dlm kol 8 lbey2 dh ade dpn pntu pagar umah aq...tp arinie lmbt sgt...ckp pkul 8 lbey..tp xdtg2 gak....padahal cg 2 satu tmn perumahan ngan aq jerr...ape salohnyer kalo die p amik aq dlu..bru la p kedai die...xlah byk kije....cg aq 2 kalo awl..awl sgt..kalo lmbt,lmbt sgt..aiyakk!!ehehe..bukan aq nk mgata cg aq 2...tp stiap kali aq menunggu mesti senak perut...ade ajelah die nak meragam...simptom2 2 terjadi sbb aq asek duk kehulu kehilir...lg 1 simptom nie jugak tjadi sbb aq xbreakfast...waahaha..smbung lek citer.....aq nie ble dh dgr kol 8 lbey...awl dr 2 lg aq da siap2...menepati wak2 la katakan..ho2..kekadang 2 aq tunggu punya tunggu walaupon lmbt aq tunggu gak...las2 tepon umah aq bdering...kak la ckp ari2 kelas batal...bdak2 die byk sgt yg kurang aja..erkk yg kena ajarr...hihi...pas die tepon aq,,aq pon sabo jelah...wat letih aq menunggu jerr..last2 batal..2 first tyme klas batal.....pas2 kali kedua nie plak...batal lg...ckp wat ptg lak..aisey..bengang tol aq...ble die ckp klas bwk ke ptg...aq pon xde mood ar nak pegi masak...bek aq pegi on9 agi bagusssssss..ahaha...(on9 ade plak mood kn)....pas2 arinie plak..aisey lmbt agi...xpe2...aq nie pnyabar org nyer~~lalala~arinie 7.30 aq da siap pkai tudung smua dah...tp xmcm bese..slalu nyer aq terus p pkai kasut...arinie aq nak wat lmbt2...aq pon p tgk tv dlu smbil2 tnggu cg...pas2 tgk punya tgk punya tgk..citer MHI pon da abes...kre kol 9 lanie..dlm ati aq "naseb bek aq xtnggu kak la kat luar lg..kalo xjd penunggu plak aq"...pas abes citer MHI,,aq pon amek kputusan nak tnggu kat luar la plak...boring da tnggu dlm umah...aq pon p la pkai kasut...

D pendekkan citer...mase dah setengah jam blalu...hurmm...smpai ayh aq pon tegur..kbetulan mase 2 ayh aq ade kat luar..bubuh air bateri dlm kete..tah cam 2 la aq rase...ikutilah pbualan pndek ini..kui3

abahku: "xsmpai lg cg"??
aku : xlg..mmm..
abahku : hai cg pon lmbt la mari..
aku :(dlm ati aq nak ktawa xjd)....tkutnyer cg batal pulak cam aritu..wat letih mnunggu lah
abahku :kalo btal pulok...siannyer die nunggu..
aku :(diam jelah smbil tsenyum)...cam perli jer ayh aq nie...hohoho

pas 2 thp kesabaran aq mkin menipis..aq pon ckp la kat ayh aq..."abah,nak tepon cg ker x??.....ayh aq pon ckp la "pegilah tepon cg 2..tnyo ado klas ko dok arini..ckp sy lamo dah tunggu nie cg"..hahaha..rase nak gelak jer ble dgr ayh aq ckp cam 2...aq pon bkk la kasut cepat2 p dail no cg..ikutilah pbualan antara mereka...(byk plak pbualan dlm entry kali nie)..hihi

jangan biarkan diriku merana,,
jangan biarkan diriku...
haha..koleringtong cg aq..xbley blah...tiap kali tepon cg mesti ttup mulut..klaka lgu die~~

cg: helo..
aq:assalamualaikum kak la..
cg:waalaikumussalam...
aq:kak la..arinie klas jd ke x??
cg:(smbil ketawa)jadi2...adik tunggu la kjab..akok tgh amik org kat bndr nie...tunggu kjab lg akok smpai lah~
aq:OOo..okey la...bye..
cg:ok

tutttttt...talian d matikan...kerna kedit abih..hoho(men2 jer)
pas2 aq pon tunggu la kat luar...pkai kasut pon cam xde tenaga...kna mkn biskut tiger..bru ade tenaga agaknyer...mane tak nyer tnggu lma sgt...penantian e2 mmg stu penyeksaan kan??huh!!kalo boyfren aq nati...kalo lmbt2 cam 2 jugak aq sembur jer...ahaha...tnya nape lmbt sgt...keh3...tp jgn la lmbt sgt...kalo stengah jam 2 aq ley bkira lg...nie dh bjam2...pas2 10 min slepas aq telepon..cg pon smpai dgn bangganya smbil menekan hon...aq tawu da..ble msuk jer kete msti die tnya.."lama dh tunggu dik"??...aq dah siap ngan jwpan dh kali nie.."bley laa"...hoho..arap2 phm la yer yg smemangnya aq da lama tunggu..dah bjanggut da..bjanggut??eh xnak la..buruk amat kalo aq bjanggut...hak3...pas cg pon tiba..kami smua blah..hoho..lgu dlm kete cg xbley bla tol aq....dri kerana mata la...smua nyer klasik u..hohoho...2 jelah serba serbi tuk entry kali nie...k adios amigos~~penantian itu mmg stu pnyeksaan kan3??lalala

Friday, February 20, 2009

++Al TaG wAl TiG tOnG++

salam tag mengetag..

hohoho....entry kali nie aq kena TAGGED ngan insan yg bnama norain...beliau dengan bngga nyer tlah mengtagged aq...xpnah2 aq kna tagged nie...pes tyme lanie..nie lah lumrah bblog...xlepas dr kena tagged..tp aq jwb ler jugak da org suruh jwb...ngee~dah oram wi kte amik ler..arini saya skema...maaf..tutt~~


~Share 7 facts about yourself~
+nma samaran ataupon nma btol tp ttp xbape btol ialah akma a.k.a atul+
+lahir kat planet bnama bumi terchenta pd 18/12/1991+
+hnya menumpang di bumi ciptaan Allah+
+kekadang suke men tenet..(ceh!kekdang ker??xde lah alwayz)+
+beliau suka men kucen,trutama yg comel2 shj..ahakz+
+beliau juga bley d gelar ratu tido gak..lala+
+dn sperti yg telah termaktub+
(cam lbey jer aq list..lntak la blog aq)


~Tell 6 unspectacular quirks of yours~
+koya lebey+
+kekadang pmalu thp kmbeng nk betelur...btelur??beranak la weyh+
+kalo org pnggil wat xdgr jer+
+mudah abes modal kalo ckp ngan org+
+ske kaco kwn2 gak+
+terima kaseh..da abes+


~Link the person who tagged you~
+hoho..sape xknal beliau..NORAIN bdak blakang umah aq tuh..wawawa+(jgn caye aq tipu jer)

~bakal pemangsa aq naty yg kna tagged~
+xde sape2 lah+
+aq baik arini,,xnak tag saper2+
+alalalala+

Tuesday, February 17, 2009

++HorMaTi LaH wArgA tUa++

salam smua...(jwb slm weyh)

ehehe...da lama aq x apdet blog nie kan???mmg lama pon...sbb aq xtawu nk tlis ape...skang ade la ckit modal aq nak mnulis erk menaep..kali nie aq nak serius la xnak ngarut2...bosan la asek ngarut jer...kan3???bek korang ckp kan..kalo x..hoho

b'balik pd tajuk entry kte pd kali ini yer murid2..nape aq ckp hormatilah warga tua...???aq xhormat wrga tua ker??oh!!nonono...aq hormat jugak weyh..tp aq nak citer ckit kisah sorang makhluk nie kat klas aq blaja memandu tuu...aq tgk cam xhormat wrga tua pon..taw la die x tua lg...naty ko tua baru xde org nk hormat ko gak..ermm..kisah nyer camnie...beliau nie bkn laa bdk2 yg nak blaja memandu tetapi pengajar skolah memandu...korang paham ke x??pengajar kire cam cg lah..naseb baik beliau 2 xjd pengajar aq....kalo x....10taun lg xpas2 lg lesen aq..ok2..bbalik pd citer kte..td 2 warm up jer..mase 2 aq duk tnggu giliran nak blaja mmandu ngan 3 org membe aq.. panas terik gak laa...pas2 smbil2 tunggu 2 aq tgk la org2 yg sdang blaja mmandu...tetibe aq dgr org asek dok jerit2...aq igt kan ade org jual ikan kat skolah mmandu..rupe2 nyer beliau nie..(yg agak xhormat wrga tua)...pas2 aq pon cri laa sape dok jerit2 cam org jual ikan...org jual ikan pon x jerit cam die..last2 aq jmpe da sape yg dok jerit...upernyer beliau..beliau nie bukan pompuan tp laki pas2 dah la kuat melatah wat malu kaum jer....sabo jelah aq..kebetulan sorang pakcik nie plak dpt pengajar yg suka menjerit pas2 minat melatah..aq xleh wat pelah...sabo jelah pakcik..

nak tawu nape aq ckp die kurang hormat warga tua???sbb die tengking2 plak kat pakcik 2....sian btol aq tgk pakcik 2...kalo nak aja 2 wat la cra nak aja...kalo x..xpyh la jd pengajar...pegi jd pengail ker,ternak lintah ssuai ckit ngan org yg suka melatah..erm..kan aq da emo ckit...tp kat sane aq pndang jelah dr jauh....kalo dialog dlm ati mcm2 aq mngata...hihi...pakcik 2 aq agak2 dlm lingkungan 50-60 lbey la..entahlah aq teka jer..sbb cam tua jer aq tgk..kedut2 da timbul..eheh..sbb 2 lah aq kcian.....kalo beliau 2 nk tngking2 kat bdak2 mude...lantak lah...dorang mde lg...huhu..pas2 ble time pakcik 2 nek bukit...lg kuat la die jerit...konon nak tnjuk sore die kuat la katakn...pakcik 2 pon msti la gabra jugak lbeh2 lg kalo tyme nek bukit...sdangkan aq pon nek bukit gabra ape lg pakcik seusia 2....xpikir ker??yg aq heran apesal die tuh xmsuk je dlm kete 2 pas2 aja la pakcik 2 leklok...nie x...die duk kat luar..jerit2...tgk la ckit beza usia hg ngan pakcik 2....pakcik 2 bleh jd pngkat ayh kat ko tawu!!sesuai ke ayh...datuk lah..erm...cam marah jer aq nie??lantak lah..2 bru part nek bukit pas2 tiba giliran parking plak...ble time parking lg kuat die melatah sbb geng pengajar2 sakat die....mmg sakan lg la die...melatah pulak kuar mende2 xbape elok pastu leh wat org terase ati....maybe pakcik 2 saba jelah dpt pngajar cam 2.....naseb bek pngajar aq baik xmarah2....xla gabra sgt aq....mase pakcik 2 blaja kete...aq tgk cg aq dok ngaja sorang pakcik jugak...xmarah2 pon....cg aq duk dlm kete lg tlg pakcik 2.....yg seorang nie...ermm xtawu la aq nk ckp...kuat melatah plak 2...lg la pyh nyer nak xplain..huhu...tp ble time parking 2 ade ke die ckp "aduh org tua nie...bape kali da aq ckp"....ermm...tgk ayt pon da tawu cmner org die....ckp la leklok kalo pakcik 2 ade slh ker...bkn nak tunjuk pon....mulut jer ckp byk...tlg xjugak..kalo cg aq 2...die duk skali dlm kete...aja 2 aja nie...pas2 ble die rase org 2 da bleh wat...die kuar la dr kete...tgk mane yg slh....baik kan???ceh!!promote cg cikit..kui3

bbalik pd citer smula....akhirnya pakcik 2 pon selesai la blaja mmandu tuk ari 2...ari2 len xtawu la cmner...pas 2 smbil2 tnggu cg aq nie mngajar xabes2 lg...pakcik td duk btentang ngan aq..letih kot...die nak bkk menutup air pon xlarat da...pas2 die suruh bdak laki sbelah die...sian plak aq tgk mase 2...naseb baik laki sblah die baik tlg bkakkan...(dlm ati aq...baik gak mamat nie...nk mntak no tepon lah)ahahaha....xde lah..gurau jer....hoho..pas2 aq ckp kat membe aq.."sian pakcik tu..tua2 maseh nk blaja kete..dlu die cri duit kot..skang da ade snang lah"..hoho...sesedap rase aq ckp camtuh...lalala...sbnarnya byk lg adegan yg mnunjukkan beliau xhormat org tua yg aq smpat aq rakamkan...erk rakam??xde lah saksikan..ceh..maleh ar ckp...sbb die bkn pngajar aq...cume aq nak citer la beliau 2 pnah melatah sblah aq dlu...mase 2 aq nk wat amali..nak cop jari la mase 2...smbil2 tunggu jari nak kna cop die melatah sblah aq...mula2 kelakar jugak..dlm ati aq ckp..."laki pon ade jugak yg melatah"..ermmm.. arapkan bdn je bsar...melatah upenyer....pas2 ade plak org yg menyakat nie mle la die kuar mende xbape elok d dgr...aq yg duk sblah nie...bdoa cpat2 la ckit cop jari...xtahan aq dgr die melatah...kang x pasal2 aq msuk skali dlm pkattan die melatah...sbb 2 aq mntak cepat ckit..ahaha.....ok la stakat 2 jelah dlu story aq....aq nie bkn nak ckp yg aq hormat sgt ngan wrga tua,,,tp xde la smpai tngking2..marah2 cam beliau tuu.....akhir kalam...HORMATILAH WARGA TUA~

p/s:aq guna "beliau" biar nmpk cam hormat ckit...alalala~

Saturday, February 7, 2009

++akU terlalu sayang sangat kat die++

Aq sayang sgt kat dia..
Aq sayang sangat-sangat..
Hanya dia tempat untuk aq bercerita..

Aq sayang sgt sama dia..
Bila tengok dia sejuk sangat mata ni..
Tenang betul jiwa ini..

Aq sayang sama dia..
Hampir setahun lebih bersama dia..
Mana boleh aq lupekan die..

Aq sayang sama dia..
Tuhan.. Bantu hambaMU ini..
Berilah aku petunjuk..
Yang mana harusku pilih..
Yang baru atau yang lama...

Aq sayang sama dia..
Sayang.. Terlalu sayang..
Walaupun aq selalu kena marah..
Aq tak kisah pon..
Asalkan dapat bersama dengan dia..

Aq sayang sama dia..
Bila kami berjauhan..
Rindu pada dia sangat mendalam..
Dialah tempat..
Untuk aq mencurahkan segala isi hati yang terpendam..

Aq sayang sgt2 sama dia..
Patutke aq buang dia dari hidup aq..
Patut ke aq wat camtu?
Patut ker?
Arghh... Fikiran aq betul-betul buntu..

Aq sayang sama dia..
Aq tak boleh lupakan dia..
Walauapapun yang terjadi..
Dia tetap dihati aq..

Aq sayang sama dia..
Namanya yang indah dihati aq..
Namanya terlalu enak untuk dihadam..
Yer dielah biskutz chipsmore..
Sejak akhir-akhir ni..
Dia semakin lemau..
Dan terus lemau..
Aq buntu sangat-sangat..
Kenapa dia berubah sampai macam tu sekali..

Kegembiraan sudah tiada lagi..
Dia sudah semakin lemau dan terus lemau..
Aq takut sangat-sangat..
Tak lama lagi aq akan berjauhan dengannya..
Tapi, andainya ada rezeki..
Aq akan tetap bersama dengan dia..

p/s: hohohoho...jgn dilayan beliau sgt..short wayar terputus barangkali..agak mereng~~~
 
Copyright 2010 Pabila Jari Menari. Powered by Blogger
Blogger Templates created by DeluxeTemplates.net
Wordpress by Wpthemescreator
Blogger Showcase